U četvrtak, 42. sednica Skupštine grada

U četvrtak, 21. decembra održaće se 42. redovna sednica Skupštine grada Subotice a pred odbornicima će se između ostalih predloga akata naći i predlog Odluke o budžetu grada Subotice za 2024. godinu.

Na sutrašnjoj, 42. redovnoj sednici Skupštine grada Subotice, u okviru koje ćemo imati ukupno 19 tačaka dnevnog reda, najbitnija tačka je, nesporno, predlog Odluke o  budžetu za narednu godinu. Budžet je planiran  u iznosu od 10.376.000.000 dinara, što je za 9,36 odsto veći obim od rebalansa budžeta  koji je nedavno usvojen za 2023. godinu. Prihodi i primanja će u potpunosti da pokrivaju izdatke i troškove bez obzira na teška  vremena. Za budžet se može reći da je razvojne prirode, jer su i prihodi tako planirani da pokrivaju izdatke i troškove, a neki projekti su, naravno, planirani da se završe tokom sledeće kalendarske godine, rekao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice, dodajući da od projekata planiranih da se okončaju u narednoj godini je i završetak ugovorenih radova na zgradi Narodnog pozorišta.

Osim toga, planirana je i rekonstrukcija i dogradnja dva obdaništa, jednog na Prozivci, drugog u Mesnoj zajednici Dudova šuma, opremanje i završetak izgradnje  centralne kuhinje u okviru Predškolske ustanove Naša radost, projektovanje ledene dvorane, popravka i izgradnja puteva, realizacija projekata u okviru projekta Čista Srbija, sanacija gradske deponije Aleksandrovačka bara, odnosno izgradnja ambulante na Paliću, rekao je još Pastor i naglasio da je, iako deluje kao tehnička stvar, vrlo značajna zamena ispune na Vodozahvatu odnosno  izgradnja ulica u više mesnih zajednica, nastavak popravke zgrade Arpada Kostolanjija u Šupljaku, popravka zgrade Mesne zajednice „Hajdukovo“, biblioteke u Čantaviru, projektovanje i rekonstrukcija krova zgrade Gradske biblioteke  i tako dalje.

Pored usvajanja budžeta za narednu godinu, na dnevnom redu sutra će se naći i Donošenje odluke o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Bački Vinogradi kao i Odluka o izmenama  odluke o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom.

Radi se o usklađivanju sa jednim republičkim zakonom. Proteklih meseci puno toga se uradilo u okviru te teme. Subotica je dobila 17.000 plavih kanti, počelo je razvrstavanje otpada,  naša Regionalna deponija je dobila integrisanu dozvolu za rad, znači sada polako sve počinje da radi u toj oblasti onako kako to Subotica i građani Subotice zaslužuju, rekao je dr Balint Pastor i rekao da će doneti Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti doo Park Palić za 2022. godinu, kao i da će se izmeniti programi poslovanja nekoliko javnih preduzeća.

Stvara se preduslov za završetak rekonstrukcije Vodotornja na Paliću. Neki značajni projekti na Paliću su završeni, kao što je Akva park, uređivanje Vikend naselja i šetalište na Paliću. Nastavljamo tim tempom i zbog toga se donose ove odluke.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *