Sportske majice za učenike –pripadnike romske zajednice

Učenici od prvog do četvrtog razreda, pripadnici romske zajednice, u petak su dobili sportske majice za fizičko vaspitanje u okviru programa „Prevencija napuštanja školovanja“, a sredstva za njihovu nabavku obezbeđena su iz budžeta Grada Subotice.

U oktobru mesecu učenicima iz romske zajednice dodeljeni  su udžbenici a nakon te dodele razgovarali smo sa predstavnicima škola i romskim koordinatorima na koji način bi mogli da poboljšamo položaj romske zajednice i učenika a kao rezultat je današnja aktivnost, dodela sportskih majica za učenika romske zajednice. Dodeljeno je 329 majica za šta je opredeljeno 188.000 dinara, rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, I istakao da će loalna samouprava nastaviti da podržava romsku zajednicu.

Današnji dan osmišljen je kao sportski dan na kojem su se predstavnici šest škola sa učenicima uzajamno družili a program je podržalo i Gradsko veće za omladinu i sport koje je za dve škole doniralo po jednu loptu za fizičko vaspitanje.

Majice za fizičko vaspitanje će dobiti 29 učenika iz naše škole a svaka vrsta pomoći nam je značajna, rekla je Mirjana Stevanović, direktorica OŠ „Matko Vuković” pozdravljajući ove poteze jer oni znače da neko misli na decu I ima želju da im poboljša uslove učenja i rada.

Bele majice dobili su učenici iz škola: Đuro Salaj, Matko Vuković, Sečenji Ištvan, Vuk Jaradžić iz Bajmoka, Hunjadi Janoš iz Čantavira, Jovan Jovanović Zmaj.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *