Sindikat zadovoljan postignutim rezultatima u 2023. godini

Godišnje sumiranje rezultata kao i planovi za 2024. godinu bile su teme konferencije za medije koju je sazvao Savez samostalnih sindikata grada Subotice, a kako su naveli najviše je zapinjalo oko pregovora na temu minimalne cene radnog časa, koja će od prvog januara iznositi 270 dinara i vrednosti potrošačke korpe.

Kolektivni ugovori produženi su u svim javnim preduzećima a svi „komunalci“ u narednoj godini mogu da očekuju povećanje zarada bez da će to prouzrokovati povećanje cena komunalnih usluga, rekao je Stevan Huđi, predsednik SSSG Subotica i dodao da se pregovori nastavljaju i ove godine u smeru da usluge budu kvalitetnije a položaj zaposlenih još bolji.

I sindikat u zdravstvu nije sedeo skrštenih ruku pa su kako je rekao koordinator za zdravstvo Nikola Pavković zadovoljni postignutim. Najbitnije, svakako je povećanje plata za određene grupe zdravstvenih radnika i određene grupe u socijalnoj zaštiti. Medicinskim sestrama i tehničarima uslediće povećanje zarada od 10 posto a najavljeno je i povećanje za sve grupe u zdravstvu, od januara 2024. godine. Kako bi se nastavili pregovori oko povećanja zarada formirana je radna grupa koja će do aprila 2024. godine usaglasiti stavove i prezentovati ih Vladi  shodno budžetu RS.

Zdravstvene radnike očekuje i potpisivanje novog kolektivnog ugovora kojim su im zagarantovana sva prava kao i do sada uz korekciju uslova koji će značiti svim zaposlenima u zdravstvu dok je za zaposlene u socijalnoj zaštiti sindikat uspeo da pregvorima izdejstvuje isplatu Jubilarne nagrade kao i povećanje zarada od 0.6 posto za šest grupa poslova, što je svakako pomeranje sa mrtve tačke.

Medicinski radnici angažovani tokom epidemije kovid-a primljeni su u radni odnos na neodređeno vreme i to u Severno Bačkom upravnom okrugu posao je dobilo 100 medicinskih radnika odnosno na nivou Srbije 13.000.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *