Promovisana prva digitalna platforma za žensko poslovanje u Srbiji

U prostorijama Regionalnog inovacionog startap centra Ekonomskog fakulteta u Subotici održana promocija prve digitalne platforme za žensko poslovanje u Srbiji i regionu sa ciljem zbližavanja ženskog preduzetništva kroz aktivnosti udruženja Platforma „OsnaZene“, koja okuplja žene koje počinju ili imaju razvijene poslove.

Promociji su prisustvovali pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i član gradskog veća zadužen za privredu Srđan Samardžić, a platformu su predstavili poslovni konsultant u „Core International” i osnivač akademije ženskog preduzetništva, kao i autor platforme dr Indira Popadić.

Ideja je bila da pomognemo jedan start up koji je pokrenula Indira Popadić sa ciljem umrežavanja drugih subjekata u privrednom životu, jer smo prateći svetske trendove  videli koliko je to važno. Poznato je da smo u prethodne dve godine uložili preko 20 miliona dinara u direktnu pomoć ženskom preduzetništvu, organizovali preduzetničku akademiju u nekoliko gradova i blokčejn karavan, sve sa ciljem da naše poslovne žene bolje upoznaju tržišne trendove kako bi bolje prodale svoje proizvode i plasirale proizvod krajnjem kupcu, rekao je Ivanišević a potom za 2. februar najavio raspisivanje novog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu u tekućoj godini u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Ja bih bio najsrećniji da ne govorimo o ženskom i muškom preduzetništvu jer bi to značilo da su žene u preduzetništvu ravnopravne a u ovom momentu mi idemo ka 30 posto ženskog vlasništva privrednih društava na teritoriji AP Vojvodina i taj broj kontinuirano raste.

Član GV zadužen za privredu, Srđan Samardžić ovom prilikom je istakao da je od velike važnosti da se struka okupi na jednom mestu, da se stručnjaci međusobno upoznaju te razmenjuju iskustva.

Znanje i veštine su jedini resursi koji se korišćenjem uvećavaju. Ovaj način komunikacije i ova platforma o kojoj pričamo vam omogućava da dođete do informacija neophodnih za uspešno poslovanje.

Prema rečima autorke Indire Popadić, Platforma ima za cilj da pruži adekvatnu i stručnu podršku, motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja ženama koje žele da se upuste u sopstveni biznis, kao svojevrsni generator za razvoj ženskog preduzetništva. . Novoj digitalnoj platformi se može pristupiti putem linka www.osnazene.com.

dr Ivani Kuprešanin Nimčević, stomatolog platforma je donela puno kontakata sa ženama kao i specifičnu energijukoja je, kako kaže, ohrabruje da nastavi da ostvaruje zacrtane ciljeve dok je Jastra Dimitrijević za platform čula od prijatelja a privuklo ju je umrežavanje i podrška u preduzetništvu. Do sada, nisam imala izazove u poslovanju osim usaglašavanja porodice i posla što zahteva napor ali je sve izvodljivo.

 Pored toga, promovisana je i prva nalepnica, nastala kao vid podrške ženama u preduzetništvu, koja će se naći na svakom objektu u pokrajini koji vodi žena.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *