Osvetljeni svi teniski tereni TK Spartak

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Tenis kluba Spartak, Milan Vučković, u četvrtak su pustili u rad novopostavljene reflektore na tri terena.

19.jula ove godine na prijemu muške seniroske ekipe dao sam obećanje da ćemo osvetliti preostala tri terena i večeras sam obećanje ispunio. Vrednost investicije, koja se sastoji od 12 nosača i 4 led reflektora iznosi 3 miliona i 800 hiljada a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada, rekao je gradonačelnik Bakić i teniserima poželeo još mnogo uspeha i titula.

Zahvalio bih se gradonačelniku i predstavnicima grada što smo napokon “progledali”. Mi kada smo ove godine osvojili titulu šampiona, treći put u zadnjih pet godina, na prijemu kod Gradonačelnika rekli smo da imamo problem. Mi smo klub koji ima 217 dece koja treniraju do 18 časova da bi nakon toga tereni ustupali rekreativcima. S obzirom da je potreba da deca ostanu i duže, zamoli smo Gradonačelnika da nam se osvetli bar još jedan teren a on je održao obećanje, čak i više od toga, i osvetlio nam sva tri terena, rekao je Vučković i istakao da se u poslednjih nekoliko godina najviše uložilo u sport.

Trener kluba Ladislav Demeter dodaje da klub poslednjih godina beleži rast dece koja treniraju tenis a roditelji često imaju problem sa dovozom dece kada je dnevno svetlo na raspolaganju. Organizacija treninga bila nam je dosta otežana pa će nam ova tri dodatno osvetljena treninga jako puno značiti.

Lanu Virc našu mladu talentovanu teniserku 02. novembra čeka turnit u Monte Karlu gde će snage odmeriti osam najboljih igračia iz Evrope a nakon toga I Svetsko prvenstvo u Španiji pa će joj, kako kaže, dodatni tereni svakako puno značiti. Mnogo mi znači, što možemo da treniramo i u večernjim satima, jer smo do kasno u školi, kaže Lana.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *