Održana komemoracija preminulom dr Nandoru Šeljmešiju

Komemoracija u znak sećanja preminulom dr. Nandoru Šeljmešiju, ovogodišnjem dobitniku nagrade Pro urbe Grada Subotice održana je u sredu, u Velikoj većnici gradske kuće. Bivši direktor Opšte bolnice Subotica, penzionisani urolog-specijalist iznenada je preminuo posle kratke i teške bolesti u 67. godini života.

Dr Nandor Šeljmeši završivši Medicinski fakultet radio je prvo kao lekar opšte prakse, zatim je bio zaposlen u Službi za hitnu medicinsku pomoć a nakon specijalizacije na odeljenju za urologiju Opšte bolnice u Subotici. Postdiplomske studije započeo je Zagrebu a završio u Novom Sadu.  2003. godine imenovan je za direktora Opšte bolnice u Subotici a nakon isteka četvorogodišnjeg mandata nastavio je urološku praksu i posvetio se lečenju pacijenata. Čovek skromne i suzdržane prirode dr Nandor Šeljmeši nikada se nije postavljao u prvi plan ali je uvek bio angažovan uz neiscrpno profesionalno interesovanje.

Doktoru Nandoru Šeljmešiju sam sa ponosom 1. septembra, na svečanoj sednici povodom obeležavanja Dana grada  uručio nagradu Pro urbe a sada se posle samo tri i po meseca u istoj sali zauvek opraštamo od njega, rekao je ovom prilikom dr Balint Pastor dodajući da je nemoguće uvek ostati sabran i prihvatati neočkivane situacije. U suočavanju sa bolnim gubicima postoje trenuci kada nas zbunjuju događaji koji nam se dešavaju.

Dr Nandora Šeljmešija poštuje struka, pacijenti i svi koji su ga poznavali , bio je vredan, uporan i pametan ali pre svega human, saosećajan i strpljiv.

Od dr Šeljmešija govorom se, i ime kolega i svih zaposlenih u Opštoj bolnici oprostio i direktor bolnice, dr Saša Dželebdžić. Sahrana dr. Nandora Šeljmešija obavljena je u 15 časova na Bajskom groblju.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *