Završena druga faza radova na zameni prozora u OŠ „Miroslav Antić“

U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ okončani su radovi, u vrednosti od 2,5 miliona dinara, u sklopu druge faze na rekonstrukciji zgrade a radi se o zameni prozora. Ovim povodom ovu obrazovnu ustanovu koju pohađa 469 učenika obišli su dr Balint Pastor, narodni poslanik i Predsednik Skupštine grada Subotice, Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete i Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-zajednice.

Naš projekat što se tiče obnova škola na teritoriji Vojvodine traje sedam godina i svake godine uspevamo da povećamo iznos ali i sa tim povećanjima posao nije završen, rekao je Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar  za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine -zajednice, dodajući da svake godine u obrazovne ustanove treba kontinuirano ulagati.

Ova škola je dobar primer kako treba raditi jer godinama konkurišu i dobijaju sredstva.  Jedan deo trenutno raspisanih konkursa, gde je na raspolaganju 175 miliona dinara, odnosi se na rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju škola u Vojvodini od čega će 121 milion biti izdvojen za osnovne škole. Sakalaš je pozvao škole da konkurišu i najavio raspisivanje konkursa koji će se odnositi na bezbednost učenika u školi.

Ove godine u školi je zamenjena stolarija čime je pored estetike, povećana i enegetska efikasnost, rekao je dr Balint Pastor dodajući da su pored ove škole, projektno finansirani i radovi u školama Hunjadi Janoš, Majšanski put i Sečenji Ištvan.

Zgrada OŠ „Miroslav Antić“ stara je gotovo 50 godina pa su prozori izgubili funkciju a izolacija je postala loša. Prošle godine prozori su zamenjeni u četiri učionice a ove godine nove prozore dobiće šest učionica. Ostalo nam je da promenimo prozore u školskom holu, biblioteci i kancelarijama, rekla je direktorica Marta Šereš navodeći da će škola konkurisati i na projekte kojima bi se renovirali tereni a sa ciljem da se deca motivišu da vode zdrav život. Konkurisanjem kroz projekte uspeli smo da školi obezbedimo novi nameštaj, organizujemo letnji kamp a i obnovimo školski sajt.