Održan 22. Vašar zimnice

U subotu, 21. oktobra, na Kvantaškoj pijaci održan je 22. „Vašar zimnice” u organizaciji Javnog komunalnog preduzeća „Subotičke pijace”. Vašar već više od dve decenije okuplja poljoprivredne proizvođače koji na Kvantaškoj pijaci Subotičanima ponude veliki izbor sezonskog povrća i voća iz sopstvene proizvodnje.

Na ovogodišnjem Vašaru zimnice prisutno je oko 70 izlagača a kupci su imali priliku da po povoljnim cenama kupe sezonsko voće i povrće, rekao je direktor JKP Subotičke pijace, Aleksandar Aleksić  i dodao da su i ove godine prodavci skupili oko 500 kilograma razičitih proizvoda i odlučili da iste doniraju Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.

U nedelji kada obeleževamo Svetski dan hrane ,Međunarodni dan borbe protiv siromaštva kao i 30 godina kontinuiranog rada programa Narodne kuhinje svaka donacija dobre dođe jer njome direktno možemo da utičemo na kvalitet toplih obroka. Narodna kuhinja obrocima dnevno snabdeva 1200 stanovnika koji su u stanju u potrebe a svaka donacija može samo da pomogne, rekao Miodrag Varo,coordinator programa Narodne kuhinje a potom se zahvalio Subotičkim pijaca i svima koji su uzeli učešće u ovoj akciji.

Predstoji jesenji i zimski period koji je najteži za socijalno ugroženo stanovništvo pa se nadamo da će ovakvih akcija biti još više.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *