U toku je humanitarna akcija “Mala dela su velika stvar”

Crveni krst Srbije u saradnji sa kompanijom “Lidl”, organizuje humanitarnu akciju “Mala dela su velika stvar”, u koju se uključila i Gradska organizacija Crvenog krsta Subotice. Svi naši sugrađani koji žele da pomognu socijalno ugroženim porodicama ili pojedincima, mogu to učiniti kupovinom namirnica u dva objekta u našem gradu koja se nalaze na Segedinskom i Beogradskom putu.

Aleksandra Mirić iz kompanije “Lidl”, istakla je da je ova akcija jako bitna za kompaniju, jer je vide kao mogućnost uzvraćanja zahvalnosti gradovima i opštinama u kojima posluju. ”Jako nam je drago da se evo već treći put održava ova akcija. Saradnja sa Crvenim krstom doprinosi mnogim stanovnicima Srbije, pogotovo ugroženoj populaciji i zbog toga je bitno da se naši potrošači u jako velikoj meri odazovu pozivu i da tokom trajanja akcije svojim donacijama doprinesu boljitku populacije. Prošle godine su rezultati bili izvanredni, preko 40 hiljada artikala je donirano u našim prodavnicama, što je otprilike 25 tona namirnica. Ove godine akcija se odvija u 65 prodavnica, tako da se nadamo da će odziv potrošača biti isto velik i da ćemo uspeti da prikupimo još veću količinu u odnosu na prethodnu godinu”, naglasila je ona.

Miodrag Varo, stručni saradnik u Crvenom krstu Subotice, rekao je da su ovakve akcije od izuzetno velikog značaja, jer je zimski period posebno osetljiv deo godine, a pogotovo ove koja je tokom prvih zimskih dana donela na dnevnom nivou pojačan priliv socijalno ugroženih sugrađana koji su se javili u subotički Crveni krst.

“Mi smo tokom prošlogodišnje akcije uspeli da prikupimo gotovo tonu što prehrambenih, što proizvoda za ličnu higijenu i to smo sve plasirali porodicama koje su u stanju potrebe. To su višečlane porodice, staračka i samačka domaćinstva, ili su to bili pojedinci koji su negde na granici da ne dobijaju socijalnu pomoć. Upravo zbog tih ljudi su nama ovakve akcije jako važne, mi se zahvaljujemo kompaniji “Lidl” jer ovo prerasta u jednu tradicionalnu akciju, a od ove godine imamo dva objekta u Subotici i nadamo se da će taj neki krajnji efekat i količina prikupljenih artikala biti ako ne duplo, onda makar na nivou od prošle godine”, dodao je Varo.

Akcija je počela 21. novembra i traje do 11. decembra, a preporuka je da sugrađani su skladu sa svojim mogućnostima, namirnice koje žele da doniraju kupe u obliku dugotrajnih proizvoda, konzervirane hrane, sredstava za kućnu i ličnu higijenu i slatkiša za najmlađe.