Najboljim sportistima podeljene medalje i plakete Lajoša Vermeša

U svečanoj Sali Otvorenog univerziteta održana je po 18. put dodela Medalja i plaketa Lajoša Vermeša sportistima koji su osvojili najviše glasova stručnog žirija.

Vermešovim medaljama nagrađeno je prvo troje sportista dok su sportisti od rednog broja četiri do deset dobili plakete.

Organizator ove manifestacije, Nikola Stantić  istakao je ovom prilikom da tokom 18 godina ima nesebičnu podršku familije Vermeš kao i da on ovog nekadašnjeg sportistu, radnika i graditelja vidi pre svega kao čoveka sa sjajnim idejama, pre svega idejom olimpizma.

Ja sam sigurna da bi Lajoš Vermeš bio ponosan na njegove sportske naslednike i svakako sa titulom Grada sportova. Subotica je ovom titulom zaista dokazala da je grad sporta i da je na dobrom sportskom putu, rekla je članica GV zadužena za sport i omladinu.

Prvo mesto osvojio je Andrej Barna koji je u 2023. godini isplivao A normu za Olimpijske igre na 100 metara slobodnim stilom dok je drugo mesto osvojila Violeta Slović.

Prošla godina bila je uspešna za ŽFK Spartak  a Subotica se probila na mapi Evropske kuće fudbala dok sa druge strane imamo Violetu koja je obeležila istoriju kluba, rekao je ovom prilikom Bojan Arsić, sportski direktor kluba koji je umesto ove sportistkinje primio medalju. Treća nagrada pripala je Aliu Arsalanu koji je 2023. godine osvojio najbolji rezultat, bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Plakete su osvojili:

  1. mesto – Lana Virc, teniserka
  2. mesto – Tamaš Kajdoči, dizač tegova i Nina Šabić, prvakinja u ginastici
  3. mesto – Mateja Borojević, džudista
  4. mesto – Milica Despotović, kik-boks
  5. mesto – Andrija Vulikić – odbojkaš
  6. mesto – Bence Bognar i Stefan Kostadinović, stoni tenis
  7. mesto – Kristina Nađ Varga – klub boričakih veština

Posebno priznanje pripalo je udruženju „Kilometar za osmeh“ ekipi sportista, entuzijasta i humanitarac koji trčanjem štafetnih maratonskih trka promovišu humanitarni rad odnosno pomoć nekome kome je ona potrebna. U planu im je da i ove godine organizuju trku i da im, kako kažu, kilometri budu duži a osmesi veći. Nagradu za najbolji klub dobio je ŽFK Spartak.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *