Popravke u kući za invalide rada po povoljnijoj ceni

Popravke u kući za invalide rada po povoljnijoj ceni

Gradska organizacija invalida rada Subotice održala je redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj su predstavljene realizovane aktivnosti u prethodnom periodu. Na sednici je bilo reči i o planovima ove organizacije u 2023. godini, ali i novim uslugama koje će članovima biti na raspolaganju ubuduće. Zahvaljujući saradnji sa jednom subotičkom građevinskom firmom, svim članovima Gradske organizacije invalida rada biće omogućeno da po povoljnim uslovima izvrše popravke u svojim domovima, poput građevinskih, vodoinstalaterskih, električarskih i drugih radova.

“Mogu da kažem da smo u proteklih nekoliko godina dobro poslovali, odradili smo sve naše zadatke, a doneli smo i novi Plan i program rada kao i finansijski plan. Potpisali smo sporazum sa jednom subotičkom građevinskom firmom koja poseduje zanatske kadrove, kako bi naši članovi imali mogućnost popravki u svojim domaćinstvima i iste mogli da plate na rate. Pokušavamo da na bilo koji način pomažemo našim penzionerima, jer to su sve starijie osobe koji žive u starim kućama. Svi koji žele da iskoriste ovu mogućnost mogu da nam se jave putem telefona na broj 024/558-665. Članarina za udruženje je nepromenjena i iznosi 500 dinara na godišnjem nivou. Penzioneri se nalaze u jako teškoj situaciji, a naš glavni zadatak biće da im se koliko god mogu ublaže predstojeća poskupljenja”, naglasio je Stanko Nimčević, predsednik Gradske organizacije invalida rada.

“Ovaj sporazum će omogućiti da rešimo problem u svojoj kući, da nešto adaptiramo, popravimo, nađemo dobrog majstora i da budemo sigurni da će posao biti urađen kvalitetno, jer potpisivanjem ugovora garantuje se i kvalitet odrađenih radova. Nama starijima je danas jako teško, jer nekada smo mi znali dvadeset majstora bilo kojih zanata dok smo bili zaposleni, a danas se manje krećemo. Savez invalida rada Vojvodine je zajedno sa Sektorom zaštite osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokušao da reši pitanja ne samo u smislu dodeljivanja sredstava za određene aktivnosti, već da nam se reši i pitanje rada opštinskih organizacija. Znamo da se nalazimo u starijim prostorijama, da su to neadekvatni prostori, da nemamo dobre pristupe, pogotovo što se danas jako mnogo govori o energetskoj efikasnosti, a mi smo za te namene pripremili devet projekata koje se odnose na opštinske organizacije i nadam se da će u naredne dve godine, kako je rečeno i u Ministarstvu biti realizovana adaptacija prostora i dodatne opreme, pogotovo računara i štampača jer to zastareva. Savez se angažuje i da pruži pomoć invalidima zajedno sa svima u Sektoru osoba sa invaliditetom, a cilj nam je da pomognemo i onim osobama koji nisu invalidi rada, a nemaju neku svoju osnovnu organizaciju”, istakla je Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine.