Hemijska škola dobila vežbaonicu za veterinarske tehničare i fitnes park na otvorenom

Hemijsko tehnološka škola danas je dobila na korišćenje vežbaonicu za obrazovanje veterinarskih tehničara i fitnes park na otvorenom koji će moći da koriste, pored učenika ove škole i učenici Politehničke.

Pre samo nekoliko meseci bila je ovo, mogu slobodno da kažem, jedna ruševina u kojoj se danas obrazuju budući veterinarski tehničari, rekao je pomoćnik Ministra prosvete Miloš Blagojević i pohvalio školu kako godinama unazad niže uspehe u mnogim oblastima.

Subotička lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja projektima koji obezbeđuju i stvaraju uslove da više mladih i obrazovnih ljudi pronađu zaposlenje, ostanu u gradu i pomognu u napretku i razvoju, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Stevan Bakić i istakao da je Pokrajina podržala projekat sa 8 miliona dinara a grad sa 11,5 miliona i to za rekonstrukciju dvorišnog objekta i njegove prenamene u veterinarsku stanicu. Grad će i u buduće podržavati projekte od važnosti kako za školu tako i za grad a podržaće i otvaranje novih profila. Hemijsko tehnološka škola ove godine ispratiće prvu generaciju maturanata – smer veterinarski tehničar a ukupno na vom smeru obrazuje se oko 120 učenika, na srpskom jeziku.

Od samog početka imamo podršku privatnih poslodavaca, naših socijalnih partnera koji su nam pomogli da izaberemo što bolji nastavni kadar, dali nam savete kako treba po strukturi da izgleda prostorija i oprema koja treba da sadrži veterinarska stanica i niz drugih detalja od neprocenjivog značaja. Zahvalio bih se Ministarstvu prosvete na finansijskim sredstvima kao i dobroj volji gradonačelniku  koji je uradio odlučujući portez i dopunio sredstva kako bi se projekat u potpunosti realizovao. Na nama ostaje da ispunimo očekivanja i da na najbolji način obavljamo posao odnosno da pružimo đacima znanje i veštine, rekao je direktor škole Nikola Matković i dodatno se zahvalio Gradu kao i ZOO vrtu Palić što su kroz zakup školi obezbedili deo prostora za boravak i smeštaj životinja. Mi sada imamo naše gazdinstvo i u tome smo jedinstveni.

Fitnes park finansiran je iz sredstava Pokrajine a Matković kaže da za učenike Hemijske i Politehničke  škole kao i korisnike Doma učenika pun pogodak.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *