Gerontološki klub Kertvaroš obeležio 50 godina od osnivanja

Gerontološki centar Subotica u petak je obeležio 50 godina od osnivanja svog prvog kluba, Gerontološkog kluba Kertvaroš a Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, prisustvovao je obeležavanju ovog značajnog jubileja.

Meni je pre svega drago što me Gerontološki centar nije zaboravio jer smo svi mi ugradili jedan značajan deo života u Gerontološki centar u Subotici, rekao je Ivanišević dodajući da kada klub traje 50 godina u kontinuitetu samo pokazuje da lokalna zajednica ima razumevanja za brigu o najstarijim sugrađanima. Sećam se kada je klub preseljen iz ulice Marije Vojnić Tošinice na ovu adresu, da je tada uloženo mnogo sredstava kako bi se zgrada koju smo nazivali “sivi dom” dovela u stanje u kojem se nalazi danas. Zahvalio bih se još jednom gradu što jednako brine o svima građanima Subotice.

 Član GV zadužen za socijalna pitanja Ilija Đukanović rekao je da je grad ove godine za sve aktivnosti Gerontološkog centra opredelio 67,8 miliona dinara i rekao da gerontološki klubovi treba da su mesto gde se naši najstariji sugrađani druže uz pesmu i igru uz održavanje različitih manifestavija I sportskig događaja.

Danas je prilika da čujemo kako je sve počelo, i kako nešto uspešno traje već 50 godina , a pre svega traje zahvaljujući članovima ali i zaposlenima u Gerontološkim klubovima koji nude i prave programe pristupačne korisnicima.

A da je tako potvrdila je i Emilija Bakić koja u klub, kako kaže, dolazi da napuni baterije. Član kluba sam 15 godina a ovde dolazim jer je atmosfera dobra, domaćica odlična a u klub dolazim na čajanke, da igram pikado… Program u Klubu upotpunili su učenici Muzičke škole, a prisustvovali su članovi gerontološkog kluba,  predstavnici lokalne samouprave, pokrajinske vlade i predstavnici dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd, koji ove godine takođe obeležavaju 50 godina postojanja.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *