Grad Subotica na svoj rođendan postao bogatiji za pet stanovnika, tri devojčice i dva dečaka

U Porodilištu opšte Bolnice, juče je rođeno pet beba, tri devojčice i dva dečaka, a predstavnici Lokalne samouprave, danas su tradicionalno posetili mlade mame i bebe rođene na Dan grada, kako bi im uručili prigodne poklone u vidu plaketa i poklon vaučera.

Kako je zbog protivepidemijskih mera ulaz u Porodilište zabranjen, darove će novim roditeljima biti naknadno uručeni posredstvom medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove.

Srđan Samardžić, član Gradskog veća za oblast privrede, istakao je da se Grad Subotica trudi da sledi aktivne mere Vlade Srbije i Vlade APV kao vid podrške roditeljstvu i ohrabrenja mladim parovima da se ostvare u ulozi roditelja, napominjući da su ove godine u budžetu predviđena sredstva u iznosu od milion i 60 hiljada dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju, za četvrti pokušaj za prvo dete opredeljena su sredstva u iznosu od 24,4 miliona dinara, za roditeljski dodatak za prvo dete obezbeđeno je 10 hiljada dinara, dok je 15 hiljada dinara namenjeno za pomoć trudnicama u 27 nedelji trudnoće. “Važan cilj svakog pojedinca, a tako i zajednice je da se ostvari u ulozi roditelja, da dobijemo potomstvo, a mi kao lokalna zajednica i naša država da dobije novog člana i da se svi razvijamo i rastemo kao zajednica”, rekao je Samardžić.

Kako je rekao dr Dušan Šulić, zamenik direktora opšte Bolnice, porođaji su protekli bez problema, a majke i bebe se osećaju dobro. “Ovom prilikom želeo bih da podsetim i da se zahvalim na saradnji sa Gradom koja je na jednom visokom nivou, konstantna i mi smo zahvalni gradu na jednoj bezuslovnoj i konstantnoj pomoći. Ovo je jedan divan razlog da se okupimo i da slavimo rođenje beba na ovako bitan dan i za grad”, rekao dr Šulić.

Od 01. septembra 2021. do 01. septembra ove godine, rođeno je ukupno 1.311, a tokom prošle godine na svet je došlo 1.318 beba.