Upriličen svečani prijem za brucoše VTŠ-a

U školskom amfiteatru danas je upriličen Svečani prijem studenata prve godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Nastava za oko 700 studenata, koliko ih ukupno pohađa ovu obrazovu ustanovu, počinje 2. oktobra.

Broj brucoša, kako kažu iz VTŠ-a, je na prošlogodišnjem nivou, te na prvoj godini studija imaju oko 220 studenata, a što je popunjenost od preko 90 odsto.

„Imajući u vidu poslovnu strukturu privrede, te razvojne planove naše regije, može se zaključiti da je došlo do još veće potrebe za akademskim stručnjacima iz oblasti tehničko-tehnoloških i srodnih nauka. Značaj VTŠ u Subotici umnogome prevazilazi samu činjenicu da obrazuje inženjerski kadar, mi smo i društveni i duhovni centar ove sredine. Ponosni smo na činjenicu da smo poslednjih godina ostvarili saradnju sa velikim brojem preduzeća, s kojima zajedno radimo na unaprešenju kvaliteta naše infrastukture i smog nastavnog procesa, imamo ogličnu saradnju sa pokrajinskom i lokalnom administracijom, nacionalnim sasetima, konzulatima,…“ – istakao je direktor VTŠ, Igor Firstner.

Studente je pozdravio i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je kazao da Subotica u poslednje tri godine poklanja veliku pažnju mladima, jer su oni okosnica razvoja svakog naprednog društva.

„Vi, mladi, ste naše bogatstvo. MIadi su okosnica razvoja svakog naprednog društva. I zalud mi planiramo, gradimo i radimo rekonstrukcije objekata i ustanova, ako nemamo judi, pogotovo kvalitetnih kadrova koji će da rukovode i tim upravljaju. I to nam je cij. Od kuće se nosi temelj – vaspitanje. I to je prvi uslov da budete dobri judi, a obrazovanje na koje vas usmeravaju profesori je nadogradnja onoga što ste poneli od kuće. Završena škola ili fakultet su jedan od uslova koje treba da ispunite prilikom konkursa za zauzimanje određenih pozicija, ali zapamtite uslov svih uslova jeste da budete dobri judi. Sve ono što ne želite da vam u životu neko uradi, nemojte ni vi da uradite nekom drugom. Greške u životu ćete tako svesti na minimum. I neka rezultati našeg rada govore o vama. Imajte i samopouzdanje ali uz to samopouzdanje morate da imate i znanje. Znanje je nešto što vam u životu niko nikada ne može oduzeti. Kada treba da opišem nečiji promašaj u poslu ili neispunjenje zadatka, uvek kažem: orgomno samopouzdanje spojeno sa ogromnim neznanjem je – put u provaliju. Dakle, ogromno samopouzdanje mora da prati i ogromno znanje“ – naglasio je gradonačelnik Bakić.