U nedelju edukativni izlet u Specijalnom rezervatu prirode “Ludaško jezero”

Povodom obeležavanja 05. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Udruženje ljubitelja prirode „Riparia” u sklopu projekta “Upoznaj i sačuvaj – Ptičji svet i zaštićena područja”, organizuje prvi edukativni izlet u nizu u Specijalnom rezervatu prirode “Ludaško jezero”, tokom kojeg će učesnici imati priliku da se upoznaju sa prirodnim vrednostima rezervata, problematikom njegove zaštite i radom upravljača zaštićenog područja JP “Palić-Ludaš”.

Aktivnosti počinju u 08 sati u Vizitorskom centru “Ludaš” u Hajdukovu (Prespanska 12) kratkim pešačenjem oko 4 km, zatim će uslediti poseta rezervata podolskih goveda i vodenih bivola, prezentacija prstenovanja ptica, upoznavanje sa određenim stanišnim tipovima i biljkama, poseta vidikovca kod ušća Kireša, u okviru koje će posetioci imati priliku da posmatraju ptice sa dvogledima, dok će se u Vizitorskom centru “Ludaš” održati edukativna predavanja iz oblasti zaštite prirode, a u sklopu posete obići će se mol, ogledna bašta autohtonih biljaka i osmatračnica. Na kraju izleta služiće se ručak (pasulj sa dimljenim mesom/kobasicom, kupus salata, hleb) i osveženje.

Učešće na edukativnom programu je besplatno, a organizatori mole zainteresovane da se blagovremeno prijave putem telefona na broj 065/838-94-79 ili mejlom: vinko.tamas.palics@gmail.com.