U subotu u Parku prirode “Palić” obeležava se Evropski vikend posmatranja ptica

Povodom obeležavanja Evropskog vikenda posmatranja ptica, Udruženje ljubitelja prirode „Riparia” u sklopu projekta “Upoznaj i sačuvaj – Ptičji svet i zaštićena područja, organizuje drugi edukativni izlet u nizu i to u Parku prirode “Palić”, koji će se održati u subotu, 01. oktobra.

Tokom edukativnog izleta, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa prirodnim vrednostima parka prirode, problematikom njihove zaštite i radom upravljača zaštićenog područja JP “Palić-Ludaš”, kao i da otkriju čudesan svet ptica i njihove seobe. Početak je u 08 sati na velikom parkingu u blizini stanice autobuske linije br. 6. U okviru izleta biće organizovano pešačenje u dužini od oko 10 km, poseta rezervata podolskih goveda, posmatranje ptica, upoznavanje sa određenim stanišnim tipovima i biljkama i poseta vidikovca duž zaštitnog pojasa jezera.

Organizatori napominju da nije obavezno učestvovati u svim aktivnostima, a tokom šetnje biće obezbeđeno osveženje. Učešće u edukativnom programu je besplatno, a svi zainteresovani potrebno je da se blagovremeno prijave putem telefona na broj: 065/838 94 79 ili na mejl: vinko.tamas.palics@gmail.com.