Subotici dodeljeno 170 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na izgradnji kolovoza u Cvetnoj ulici na Paliću. Dužina asfaltirane površine je 230 metara, širina je 4 metra, a vrednost radova je 9 miliona dinara, koje je lokalna samouprava opredelila u gradskom budžetu.

Gradonačelnik je saopštio da je danas u Novom Sadu potpisan ugovor između grada Subotice i Fonda za kapitalna ulaganja APV, o dodeli sredstava u iznosu od 170 miliona dinara za projekat izgradnje i rehabilitacije saobraćajne infrastrukture u Subotici. “Ovom prilikom izražavam im zahvalnost što su prepoznali potrebe grada Subotice i njenih građana. Sa obezbeđenih dodatnih 50 miliona u budžetu, to će biti jedna lepa svota od 220 miliona dinara, sa kojom ćemo rešiti mnoge infrastrukturne probleme, između ostalog biće rekonstruisan Novosadski put, obilaznica oko Palića u dužini oko 5 kilometara, što će dodatno osnažiti turističku ponudu Palića, s obzirom na to da se nalazi u top 6 turističkih destinacija Srbije”, istakao je Bakić.

U narednom periodu biće izgrađen kolovoz u Jasenovačkoj ulici u mesnoj zajednici Palić,  rekonstruisaće se ulica Arsenija Čarnojevića, a uskoro će biti završena ulica Luke Botića u Dudovoj šumi i ulica II Vinogradi u Čantaviru. Pre nekoliko dana završena je rekonstrukcija ulice Jovana Mikića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u tom delu grada u dužini od jednog kilometra, a vrednost tog projekta je 14,5 miliona dinara.

“Pomenuta sredstva će nam pomoći da ravnomerno razvijamo kako gradsku, prigradsku, tako i seosku putnu mrežu. Subotica ide napred svakim danom, a najvažnije od svega je da to što smo obećali to i završavamo ili će biti završeno u skorije vreme”, zaključio je gradonačelnik.