Košarkaši Spartaka ubedljiviji od Borca

Košarkaši MKK „Spartak Office shoes“, u okviru utakmice 7. kola Play Off-a 2 MLS, pobedili su juče ekipu Borca iz Zemuna rezultatom 100:80 – u četvrtinama 29:15, 24:23, 31:20, 16:22. Košarkaši Spartaka su zabeležili 15. uzastopnu pobedu u meču, koji je značio overu prvog mesta na tabeli.

Vuk Dmitrović, igrač Spartaka istakao je da je ova pobeda veoma važna za tim, kao potvrda prvog mesta i ulaska u Prvu ligu. „Ostaje nam još meč u Gajdobri da potvrdimo da smo šampioni. KLS će za većinu nas biti nešto novo i velika prilika za dokazivanje“, rekao je Dmitrović.

Trener Spartaka Srećko Sekulović rekao je da je ekipa odlično reagovala. „Jako sam zadovoljan obzirom da se ni Borac nije predavao. Malo smo promašivali slobodna bacanja, ali opet smo dobili sa 20 razlike što nam daje razloge za zadovoljstvo i za veselje“, ocenio je Sekulović i dodao da je dolaskom bivšeg igrača i trenera ekipa doživela određenu transformaciju koja je rezultirala plasmanom u KLS. „Na početku rada sa ekipom imam malo agresivniji pristup dok stvari ne legnu. Moj zadatak nije da budem samo trener, moj zadatak je da budem i psiholog koji će da napravi dobru atmosferu. Lošu atmosferu je jako lako napraviti, sa dve loše odluke, sa vikanjem i sa vređanjem. Dobra atmosfera nam daje snagu“.

U poslednjem kolu sledeće subote, košarkaši Spartaka gostuju u Gajdobri ekipi Hercegovac.