SportSubotica danas

Spartak otvorio sezonu nerešenim rezultatom u derbiju

Spartak je nastupio u sledećem sastavu Vojvodić, Potpara, Momić, Radosavljević, Bošković, Rakić i Laković, a za Vrbas su igrali Zekić, Bosančić, Kovačević, Musić, Dragnić, Vujović i Mirković. Utakmica je odigrana u Hali Sportova pred oko 200 gledalaca. Utakmicu je otvorio golom Radosavljević u 2. minutu, a nakon toga Bosančić postiže gol za izjednačenje,  a nakon toga i novi gol za prvo vođstvo gostiju 2:1. Usledila je prelepa akcija i pogodak za domaće postiže Rakić.Gol iz kontre Boškovića i Spartak vodi 3:2 u 11. minutu. Nakon toga igralo se gol za gol, te je rezultat u 13. minutu bio 4:4. Gol za goste i vođstvo 5:4 Dragovića, te u sledećem napadu prvo isključenje za domaće Radosavljevića, gde sedmerac Kovačević realiziju za vodjstvo 6:4.

Prvo isključenje za goste u 15. minutu Vujović, ali domaći ne koriste igrača više te su u naredna dva minuta obe ekipe postigle po gol. U 18 minutu gol za goste i isključenje za Bodkovića u domaćoj ekipi, te je rezultat glasio 6:8. Sa dva brza  gola nakon duplog isključenja, gosti su se odlepili na 3 gola razlike. U sledećem napadu dvostruko isključenje za goste, a  to koriste domaći i sa dva brza gola vraćaju se na jedan gol zaostatka. Gol za izjednačenje  postiže Bošković u 25. minutu i rezultat je 11:11, te je trener gostiju bio primoran na tajm aut, nakon čega gosti sa dva gola Roganovića u 27 minutu idu na dva gola razlike, te je šef domaćih Slaviša Laković bio primoran na minut odmora, a nakon toga golovima Radosavljevića i Potpare, Spartak se vraća u egal i u 30. minutu sedmerac za goste koji koristi Barovic  i gosti na poluvremenu vode 14:13.

Na početku drugog poluvremena padali su golovi, te je rezultat glasio 16:16 u 33 minutu. I dva brza gola iz kontre za Radosavljevića i vođstvo Spartaka od 18:16, te  tajm-aut gostiju. U narednih par minuta igralo se gol za gol, sve dok Spremo nije postigao pogodan u 39. minutu za vodjstvo domacih 21:17. Dva gola Mićunovica za 21:19. Nakon tog isključenja na dva minuta Dragnića i opet gol za gol i rezultat, u 44. minutu je 22:20. Gosti koriste isključenje Radosavljevića i sa dva gola stižu do izjednačenja i Spartak traži tajm aut. Osetila se velika tenzija u redovima domaćih i to gosti koriste sa dva gola Kovačevića. U 48. minutu obostrano isključenje za Mićanovića i Lakovića. Opet gol za gol, te u 50 minutu rezultat je 2 gola prednosti za goste, 24:26. Razbranio se golman gostiju Zekić, ali gosti to ne koriste na najbolji način. Gol Radosavljevića za minus jedan, te Momić još jedan pogodak i ponovo je izjednačeno u 53. minutu. Gol za goste Kovačevića, a u 56. minutu Radosavljević sa sedam metara opet poravnava rezultat.

U 57. minutu isključenje za Potparu i gol Musića. Rakić vraća poravnanje u 58. minutu i sa nerešenim rezultatom 24:24 se ušlo u poslednja dva minuta. Imali su gosti poslednji napad, ali nisu iskoristili i utakmica je završena nerešenim rezultatom 24:24. Najbolji igrač je bio golman gostiju Savo Zekić, a sledeću utakmicu Spartak igra takođe na domaćem terenu u subotu, a protivnik je Sinđelić.