RK Spartak ostvario prvu pobedu u sezoni

U 2. kolu Super B rukometne lige, ekipa Spartaka koja je u prvom kolu remizirala sa Vrbasom u subotu, 24. septembra je dočekala ekipu Sinđelića. Pred oko 100 gledalaca, domaća ekipa je sigurnom i požrtvovanom igrom stigla do ubedljive pobede. Isključenja po dva minuta su imale obe ekipe po 4 puta, dok su sedmerce Spartakovi igrači realizovali 5 od 6, a su gosti prokockali jednu svoju priliku.

Spartak je nastupio u sastavu: Spremo, Vuković, Ivić, Miskin, Potpara, Radosavljević, Nikolić, Bošković, Rakić i Momić, dok ostali nisu ulazili u igru. Sinđelić je izašao u sledećem sastavu: Kerkez, Milenković, Grujičić, Stanković, Stojanović M. Stojanović J., Zlatković, Ostojić, Žljivić i Đorđević. Od starta kada su izašli na teren, domaći igrači su bili bolji i kvalitetniji rival i više su želeli pobedu izabranici Slaviše Lakovića. Utakmicu su gosti otvorili sa lepom akcijom i golom Milenkovića i poveli sa 1:0 u 2. minutu, ali to im je bilo prvo i jedino vođstvo u meču, jer je u sledećem napadu Spartak golom Momića došao do 1:1,  a nakon toga kontra domaćih i gol Radosavljevića za vođstvo koje  je do kraja utakmice samo raslo. Igrali su domaći veoma agresivno i postigli dosta golova iz kontra napada, a dobra igra i zaštita gola urodili su plodom, te je u 11. minutu rezultat na semaforu bio 6:3, a za to je najzaslužniji bio Radosavljević sa svoja 3 pogotka.

U narednom periodu jako dugo se igralo gol za gol, u jednom momentu domaći su se malo “odlepili”, pa su gosti zvali tajm aut, te se na poluvreme otišlo sa rezultatom 16:13 za domaće. Kako je počelo drugo poluvreme, jedini put kada su gosti nagovestili da možda imaju snage za nešto i sa golovima Šljivića prišli na jedan gol zaostatka 17:15, ali to je bilo sve. Takvu seriju prekinuli su domaći tajm autom i kasnije počeli da se odlepljuju, videlo se da gosti padaju fizički što zbog kratke klupe i visokog ritma same utakmice, a Spartak je u ovom meču to veoma dobro koristio.

Usledila je serija 4:0, gde su gosti imali isključenje pa je Spartak to veoma dobro iskoristio golovima Rakića i Boškovića. U 39. minutu nadzirala se prva pobeda domaćih u ovoj sezoni, a rezultat je bio 22:16. Nakon toga razigrao se Spremo, zatvorio dodatno protivničkog pivota i to potvrdio sa golom u napadu i uz pomoć Boškovića i Potpare Spartak odlazi na ubedljivu prednost na manje  od 15 minuta do kraja meča. U 53. minutu rezultat je bio 30:21 i to je bio poslednji znak da oba boda ostaju u Subotici. Tačku na ovu utakmicu u poslednjem napadu u 59. minutu lepim golom završava Nikolić kao poslednje pojačanje za ovu sezonu i konačni i krajnji rezultat je glasio 33:24. Igrač utakmice je bio Radosavljević, koji je sa svojih 11 golova pomogao domaćima da ostvare ubedljivu pobedu. U trećem kolu, Spartak narednog vikenda gostuje ekipi Uba.