Prijem za odbojkašicu Elenu Baić

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa Elenom Baić, odbojkašicom ŽOK “Spartak” i članicom ženske juniorske reprezentacije Srbije.

Na prijemu je istaknuto da je ženska juniorska reprezentacija Srbije u proteklom periodu imala značajna takmičenja, Evropske olimpijske igre za mlade, gde je naša reprezentacija osvojila 4. mesto, Prvenstvo Balkana u Rumuniji, gde su odbojkašice osvojile titulu bez izgubljenog seta, a nedavno je završeno i Evropsko prvenstvo u Skoplju na kojem su stigle do vicešampionske pozicije.

“Prošle godine Elena Baić je sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojila 4. mesto na Svetskom prvenstvu i to je jedan niz uspeha sa kojima je ona nastavila ostvarenja dobrih rezultata i osvajanje medalja subotičkih sportista, naročito u prethodne dve godine. Ona se uključila u pripreme ŽOK “Spartak”, koji se priprema za narednu sezonu, gde bih im ovom prilikom poželeo uspeh u narednoj takmičarskoj sezoni”, naglasio je gradonačelnik.

“Smatramo da je Elena Baić napravila veliki uspeh u svojoj igračkoj karijeri sa osvajanjem medalja i s tim je veći uspeh, zato što je ona jedna od najmlađih članica u juniorskoj ekipi reprezentacije. Ovom prilikom zahvaljujem se Gradu Subotici koji nam je omogućio uslove za rad u Hali sportova, jer bez toga ovih uspeha ne bi bilo”, rekao je Dragan Vidaković, predsednik ŽOK “Spartak.

“Zahvalila bih se Gradu Subotici što sve ove godine ulaže u sport, a najviše u odbojku što je meni mnogo značilo, a što se da videti i po rezultatima. Zahvaljujem se mom klubu, jer bez njih ne bi bilo ništa, ne bi bilo ovih rezultata, a ne bih postojala ni ja i svim mojim trenerima što od početka moje karijere rade sa mnom, uporni su, a zajedno idemo do jednog cilja. Sledeće leto me očekuju dva Svetska prvenstva za kadetsko i juniorsko godište, nadam se da ću Subotici, klubu ali i sebi doneti zlatnu medalju”, rekla je Elena Baić.