SportSubotica danas

Prijem za delegaciju UEFA-e i predstavnike klubova koji se takmiče na kvalifikacionom turniru u Ligi šampiona za žene

Povodom održavanja kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene u Subotici, gradonačelnik Stevan Bakić upriličio je danas prijem za delegaciju i predstavnike sudijskog tima UEFA-e i fudbalskih klubova ŽFK Spartak, SK Bran Kviner iz Norveške i ALG Spor iz Turske.

Gradonačelnik je naglasio da ovo takmičenje još jednom potvrđuje da je Subotica Evropa. “Velika je čast biti domaćin ovakvim učesnicima, koji se bore za prolazak u završnici Lige šampiona u ženskom fudbalu i to je posebna čast za grad Suboticu i ŽFK “Spartak”, koji su dobili priliku da budu domaćini. Imali smo konstruktivne razgovore, razmenjivali iskustva, u kratkim crtama sam upoznao učesnike sa lepotama i značajem grada Subotice, poželeo im sportsku sreću, a našim golubicama želim da pobede. Subotica je grad koji voli i poznaje sport i ne samo da voli već je i grad sa velikom brojem prvaka države, evrope i sveta sa velikim brojem olimpijskih pobednika, koji je iznedrio veliki broj sportiskinja i sportista i zato sa pravom nosi epitet “grad sportova”. Danas Subotica ima sportski duh i retki je od gradova u našoj zemlji gde imate priliku da se bavite bilo kojim sportom”, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

“Gazijantep nema puno iskustva u evropskim šampionatima, a klub ALG Spor je šampion Turske u ženskom fudbalu, međutim vrlo su u jednom jakom usponu ka dobrim rezultatima. Gazijantep je jedan industrijski grad u Turskoj i oni su jako spremni da imaju dobre odnose i sa gradom Subotica, ŽFK “Spartak” i iskazali su spremnost i kao opština i kao sportski klub da razvijaju dobre odnose. Spremni smo da u Subotici u narednom periodu održavamo međunarodne turnire, a veoma smo zadovoljni smo sa gostoprimstvom i želim u ime kluba i njegovog predsednika da izlazim veliku zahvalnost i poštovanje”, rekao je Kenan Kurtes, predstavnik turske ekipe ALG Spor.

Bojan Arsić, direktor UEFA tima kazao je da je ovim prijemom svim učesnicima kvalifikacionog turnira pokazano da je Subotica jedan otvoren grad sa željom da svi ostavimo dobar utisak i da naš grad pamte samo po najlepšem. “Ovih dana Subotica je centar ženskog fudbala u regionu i mi se zaista ponosimo činjenicom da ponovo posle 10 godina u jednoj maloj sredini kao što je naš grad, on bude domaćin jednog ovako velikog takmičenja. Učinili smo sve da pripremimo infrastrukturne pozicije koje je tražila UEFA, čiju inspekciju smo uspešno prošli. Učinili smo mali korak koji će mnogo značiti svim korisnicima na stadionu, a na nama je da održavamo sve elemente koje smo uredili i da služe svim generacijama koje dolaze”, naglasio je Arsić i pozvao sve građane Subotice da u nedelju, 21. avgusta u finalnoj utakmici budu dvanaesti igrač. “Mislim da nam je to preko potrebno, dobili smo priliku da na svom terenu napravimo korak više i ispravimo bolnu sliku iz prošle godine iz Holandije gde smo igrali nerešeno”, dodao je Bojan Arsić.

Finalna utakmica odigraće se u nedelju, 21. avgusta od 19 časova na Gradskom stadionu, kada će se sa fudbalerkama Bran Kvinner-a sastati plave golubice ŽFK “Spartak”. Ulaz na zapadnu tribinu će za sve posetioce biti slobodan.