Pokret za preokret traži neopozivu ostavku gradonačelnika

Pokret za Preokret gradski odbor Subotica izražava duboku zabrinutost usled sve većeg pogoršanja bezbednosne situacije u našem gradu. Incident u Mesnoj zajednici Mali Bajmok jasan je pokazatelj rastućeg kriminala, koji stavlja građane Subotice u opasnost čak i tokom svakodnevnih aktivnosti kao što je odlazak u prodavnicu.

Umesto da priznaju realnost i preduzmu adekvatne mere, gradska vlast nas uverava da je sve pod kontrolom. Međutim, broj incidenata ukazuje na to da grad tone u haos bez naznaka poboljšanja. Država očigledno nema dovoljno snage i kapaciteta da se izbori sa sve većom stopom kriminala. Građani Subotice osećaju nesigurnost i gube poverenje u sposobnost vlasti da ih zaštiti.  Pokret za Preokret zahteva neopozivu ostavku gradonačelnika, koji se više puta pokazao nesposobnim da obezbedi sigurnost svim građanima Subotice. Neophodno je hitno preduzeti mere za jačanje bezbednosti i izgradnju održivog sistema koji će omogućiti građanima da se osećaju sigurno u svom gradu.

Pozivamo ostale političke organizacije, nevladine organizacije i aktivnosti građana da podrže naš zahtev za promenom i pruže podršku građanima Subotice u borbi za bezbednost i pravdu.

Zajedno možemo doneti pozitivne promene. Vreme je da gradonačelnik preuzme odgovornost za svoj neuspeh i da se pokrene preokret ka bezbednijoj budućnosti našeg grada, stoji u saopštenju Pokreta za preokret koje prenosimo u celosti.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *