Po osmi put proglašeni najbolji sportisti SDŽ „Jovan Mikić Spartak“

U utorak, 13. februara, Sportsko društvo Železničara „Jovan Mikić Spartak“ po osmi put proglasilo je najbolje sportiste Društva za 2023. godinu.  Trofeji se dodeljuju na osnovu rezultata postignutih u protekloj godini ali ipak to nije ni malo lak zadatak jer Subotica ima zaista veliki broj sportista koji postižu zavidne rezultate.

Za najboljeg trenera proglašen je Milan Bogić, trener džudo kluba Spartak koji u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate. Trenutno u klubu ima 200 članova sa svojim sekcijama u Bajmoku i Čantaviru. Milan Bogić je sa džudistima Spartaka učestvovao na preko 40 takmičenja tokom 2023. godine gde su osvojili niz medalja. Ima velike zasluge za dobre rezultate mladih džudista a posebno za uspehe Mateje Borojevića koji iako je kadet ima seniorsku bronzanu medalju sa Prvenstva Srbije.

Ovo priznanje doživljavam kao uspeh svih trenera, jer je ovo uspeh našeg zajedničkog delovanja, rekao je skromno Bogić i dodao da se rezultat ne stvara u praznoj sali.

Za najboljeg sportskog radnika izabran je Milan Jarić koji je jedan od najzaslužniji za razvoj streljaštva u protekloj godini. Streljački klub Spartak je ubedljivio najuspešniji klub u Srbiji u C programu sa najviše osvojenih medalja. Protekle godine osvojili su  tri ekipne titule prvaka države, tri pojedinačne, kao i Kup Vojvodine i Srbije. Pored toga i niz srebrnih i bronzanih medalja. Milan je uspeo da omasovi članstvo u klubu a pored toga i da organizuje niz zahtevnih i kvalitetnih takmičenja na gradskom strelištu.  Sa klubom je pokrenuo i neka nova takmičenja, poput Otvorenog prvenstva Subotice i Kupa Subotice u gađanju pištoljem koja sada spadaju u najmasovnija u državi. Protekla godina je sezona za pamćenje za Streljački klub Spartak.

Prvenstveno bih se zahvalio svima koji su doprineli da dobijem nagradu a to je za mene krajnji rezultat nakon desetogodišnjeg rada, rekao je Jarić ističući da broj medalja, pehara, osvojenih titula potvrđuju da je nagrada otišla u prave ruke.Za najbolju sportiskinju po treći put izabrana je Violeta Slović, kapiten ŽFK Spartak i reprezentacije Srbije. Violeta je u velikoj meri doprinela da ŽFK Spartak osvoji duplu krunu i da se plasira u drugu rundu Lige šampiona među 22 najbolje ekipe Evrope. Violeta je pružala odlične igre i u dresu reprezentacije a od strane FSS proglašena je za najbolju fudbalerku Srbije.

Zaista mi je drago što sam po treći put dobitnica ove nagrade što mi daje podstrek za naredni period, inspiraciju za još bolje rezultate. Violeta je još istakla da će ove godine biti teško odbraniti šampionsku titulu kao i da će im ujedno to biti najveći izazov. Za najboljeg sportistu proglašen je Ali Arsalan, član rvačkoh kluba Spartak i državni reprezentativac, za najbolji klub  Teniski klub Spartak, ekipni seniorski prvaci Srbije.  Pored seniorske klub je u prošloj sezoni ekipni vicešampion u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji. Trenutno najbolji pojedinac je Lana Virc koja je prošlu godinu završila na prvom mestu rang liste Evrope.

Prošle godine uspeli smo da osvojimo seniorsku tirtulu kada smo slavili sa rezultatom 4:3. ovo nam je ujedno I obavezujuće priznanje jer je Subotica proglašena za Evropski grad Sporta pa ćemo pokušati da i ove godine zadržimo seniorsku titulu, rekao je trener kluba koji je primio nagradu Ladislav Demeter. Šesta plaketa dodeljena je bivšem bokseru Draganu Vujkoviću za životno delo i osvajanje vrhunskih rezultata.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *