Nagrađeni najuspešniji članovi SBK “Spartak – Enpi”

Nakon dve godine pauze, Sportsko – borilački klub “Spartak – Enpi” upriličio je svečanost povodom završetka uspešne sportske sezone, gde su proglašeni najbolji sportisti, uručena su priznanja donatorima i sponzorima kluba, a dodeljena su i nova učenička i majstorska zvanja najuspešnijim članovima.

“Imali smo stvarno mnogo aktivnosti, učestvovali smo na dva evropska prvenstva, organizovali prvenstvo u Subotici, učestvovali na Svetskom prvenstvu i baš je bilo puno rezultata i razloga da održimo ovu svečanost. Od brojnih uspeha izdvojio bih rezultate seniorske muške i ženske ekipe koje su nastupile u Premijer ligi Srbije, na kojem su zauzele drugo mesto. Konkurencija je bila izuzetno jaka i bukvalno smo se do zadnjeg kola nadali prvoj poziciji, nedostajalo je malo sportske sreće, ali zadovoljni smo, ekipe su odradile vrhunski posao i normalno seniorski rezultati Vladana Grbića, koji je bio najbolji takmičar na Prvenstvu Srbije, osvajači medalje na prvenstvima Evrope i sveta, bilo je zaista mnogo. Što se tiče planova za dalje, nemamo minute vremena, pošto nam je Svetsko prvenstvo u Karlovim Varima početkom septembra, već od 04. do 10. jula imamo pripreme reprezentacije na Paliću, nakon toga idemo u Jagodinu”, rekao je Milorad Ćopić, trener i osnivač SBK “Spartak – Enpi”.

Nikolina Lemić, član je SBK “Spartak – Enpi”, a karateom se bavi 14 godina. Ove godine učestvovala je na Svetskom i Evropskom prvenstvu i kaže da je zadovoljna postignutim rezultatima. “U ovoj takmičarskoj godini mi je najznačajniji rezultat bilo osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Zrenjaninu, kao i zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u Subotici. Dosta je izazova pred nama, predstoje nam pripreme za Svetsko prvenstvo u Češkoj, a mi se nadamo najboljem. Mislim da moj najbolji period tek sledi”.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je obraćajući se prisutnima, rekao da je karate timski sport koji razvija kolektivni duh i socijalnu inteligenciju. “Draga deco, želim vam mnogo uspeha na vašem putu bavljenja ovim sportom, da postižete rezultate, ali i ono najosnovnije, da budete dobri ljudi. To želim svima, jer biti dobar čovek je osnova za sve u životu, na šta se nadograđuju obrazovanje, školovanje…Želim vam još više medalja, a grad Subotica će uvek biti pouzdan partner i vetar u leđa”, dodao je Bakić.

Od 1999. godine kada je osnovan, kroz organizovane trenažne i takmičarske aktivnosti SBK “Spartak – Enpi” prošlo je nekoliko hiljada devojčica i dečaka, iškolovano je preko 70 majstora karatea, a klub je 16 puta proglašavan za najbolji u Srbiji.