SportSubotica danas

Prijem za gimnastičare SD “Spartak” i GK “Partizan Željezničar”

Gradonačelnik Stevan Bakić sastao se danas sa gimnastičarkom Sokolskog društva „Spartak“, Ninom Šabić i gimnastičarem Gimnastičkog društva „Partizan Željezničar“ Filipom Kulićem, koji su na nedavno održanim državnim prvenstvima u Kostolcu i Novom Sadu osvojili zapažene rezultate u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Gradonačelnik je rekao se sa današnjim prijemom nastavlja promocija sjajnih subotičkih sportskih talenata i njihovih rezultata i dodao da je Nina Šabić naša najbolja gimnastičarka u ženskoj seniorskoj kategoriji. „Ona je na državnom prvenstvu u Kostolcu početkom ovog meseca osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Tu je postala i šampion Srbije u višeboju. Ovim uspesima Nina je zavredela dres reprezentacije sa kojom je proteklog vikenda branila boje Srbije na Svetskom kupu u Osijeku. Čestitam Nini na svim rezultatima koje je postigla, kao i njenim trenerima Milošu Vuceliću i Nadi Drakulić. Filip Kulić je na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu krajem maja postao juniorski prvak države u višeboju i na tom prvenstvu ukupno je osvojio šest medalja. Čestitam i Filipu, i njegovom treneru Robertu Milutinoviću“, naglasio je gradonačelnik.

Gimnastičari Nina Šabić i Filip Kulić i trener Miloš Vucelić zahvalili su se gradonačelniku na srdačnom prijemu, a trener Robert Milutinović je istakao kako su posle dugo vremena Grad Subotica, Sportski savez Subotice i jedan gradonačelnik prepoznali rad i rezultate subotičkih gimnastičkih društava. „Drago nam je što su naš rad i rezultati počeli da se cene. Verujemo da ćemo dobiti nove sprave koje nam je obećao gradonačelnik Bakić, pa se nadamo da ćemo, radeći u tim boljim uslovima, ostvarivati još zapaženije rezultate“, rekao je Milutinović.