SportSubotica danas

Fudbalskim klubovima područne lige Subotica i Sombor dodeljena sportska oprema

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, juče su na Gradskom stadionu u saradnji sa Fudbalskim savezom Vojvodine, Područnim fudbalskim savezom Subotice i Gradskim fudbalskim savezom, dodelili sportsku opremu fudbalskim klubovima iz najnižih liga sa teritorije Subotice i Sombora. Sportsku opremu u vidu fudbalskih lopti i 50 garnitura dobilo je 25 fudbalskih klubova područne lige, od kojih 13 učestvuje u gradskoj ligi Subotice.

“U poslednje vreme klubovi su stavili akcenat na razvoj mladih u fudbalskom sportu i ova donacija će zbog toga najviše značiti. Opšte poznato je da je Subotica grad sporta, u kojem funkcioniše 150 klubova i saveza, od čega je 28 fudbalskih klubova. Naš grad je prepoznatljiv po muškom fudbalskom klubu “Spartak” koji je dugi niz godina stabilan superligaš, kao i po ženskom fudbalskom klubu “Spartak” koji je osvajač 13 titula prvaka države i višestruki osvajač kupa Srbije, a poznat je i po tome što ima najstariji fudbalski klub u zemlji, a to je FK “Bačka” osnovan 1921. godine. Ova donacija će mnogo značiti za razvoj fudbala na teritoriji Subotice”, rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

“Drago mi je što možemo da obradujemo ove ljude iz nižerazrednih klubova, ljude koje ja izuzetno poštujem i cenim, jer upravo iz takvih klubova i sredina se crpe talenti i možda na kraju velike zvezde ove fudbalske lige. Znam da im ova oprema mnogo znači, jer sam i sam bio u takvoj sredini, kada su mi se dešavale ovakve stvari i bio sam jako srećan. Nadam se da nećemo stati na ovome i da će Fudbalski savez Srbije nastaviti sa ovom praksom i uvek biti na usluzi i ovakvim klubovima, da se pokaže da se ne pomažu samo profesionalni klubovi, nego i nižerazredni”, naglasio je Nenad Bjeković, v.d predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

“Nastavljena je ta dugogodišnja praksa, a to je da se klubovima iz najnižeg ranga širom zemlje, a ovoga puta to su fudbalska područja Sombor i Subotica, dodeli oprema koja je zaista neophodna, jer znamo da nije lako doći do sredstava, pogotovo za te nivoe takmičenja, tako da još jednom veliko hvala Fudbalskom savezu Srbije. Ovo ima veliki značaj za razvoj fudbala u ovom kraju, pogotovo u tim ligama gde mladi prave prve korake i opredeljuju se za sport, a ne za nešto drugo”, naglasio je Dragan Simović, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.

Opremu su dobili FK “Elektrovojvodina”, FK “Vinogradar” Hajdukovo, FK “Palić”, FK “Bikovo”, FK “Čantavir”, FK “Žednik”, FK “Solid”, FK “Lokomotiva”, FK “Hajduk 1950” iz Bačkog Dušanova, OFK “Mala Bosna”, SFU “Graničar 024”, SFU “Kelebijska šuma”, FK “Obilić” Novi Kneževac, FK “Potisje” Kanjiža, FK “Horgoš”, FK “Jadran” Sanad, FK “Hajduk” Podlokanj, FK “Čoka”, FK “Slavija” Banatsko Aranđelovo, FK “Graničar” iz Đale, FGK “Šampion” Orom, FK “Tromeđa” Majdan, FK “Mladost” Radičević, FK “Jedinstvo” Bačko Petrovo Selo i FK “Arena SU” iz Subotice.