Tamaša Kajdočija čeka blistava sportska karijera

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sastao se danas sa predstavnicima Kluba dizača tegova “Spartak”, Tamašem Kajdočijem, jednim od najboljih subotičkih sportista, koji je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Tirani oborio tri nacionalna rekorda i njegovim trenerom Ervinom Rožnjikom. Povod sastanka bili su upravo sportski rezultati ovog dvadesetpetogodišnjeg Subotičanina, kojeg, kako je istaknuto nakon sastanka, čeka blistava sportska karijera. Stevan Bakić istakao je da retko koji gradonačelnik ili predsednik opštine imaju priliku da se susretnu sa sjajnim lokalnim sportistima, kao što je to u gradu Subotici, koji svojim rezultatima i uspesima prevazilaze okvire lokalne zajednice.

“Tamaš Kajdoči ostvario je istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Tirani početkom ovog meseca, gde je osvojio 7. mesto. To je istorijski rezultat u ovom sportu u Srbiji, čiji je takmičar je ušao u prvih 10 u seniorskoj konkurenciji. Do tog rezultata je stigao oborivši tri nacionalna rekorda. U disciplini trzaj 177 kg, a u disciplini izbačaj 226 kg. U razgovoru sam dobio podatak da u kompletnom regionu niko nije podigao toliki broj kilograma, dok je u biatlonu osvojio treći nacionalni rekord podigavši 403 kg. Upućujem od srca sve čestitke Tamašu, kao i njegovom treneru za sve što su do sada napravili i kao klub koji ima apsolutnu dominaciju u Srbiji sa 23 osvojene titule, od kojih je poslednjih 17 u nizu. Želim da nastavite tako, a na grad možete da računate u svemu, sve što bude moglo da se uradi je naša dužnost i obaveza, jer vi sportisti ste najbolji ambasadori ovog grada”, naglasio je gradonačelnik.

Tamaš Kajdoči rekao je da je na poslednjem takmičenju bila izuzetno jaka konkurencija, ali da je na kraju uspeo da dođe do 7. mesta, koje, naglašava, predstavlja veliki rezultat. “Dobili smo obećanje od grada da će nas podržati u daljem radu, da možemo da se pripremamo za dalja takmičenja i izazove i nadam se da ćemo postići još bolje rezultate”, istakao je Kajdoči.

Trener Ervin Rožnjik se u ime kluba dizača tegova “Spartak” i Saveza dizača tegova Srbije zahvalio lokalnoj samoupravi koja ih, kako naglašava, godinama podržava i bez čije podrške ne bi uspeli doći do ovako zapaženih rezultata. “Klub dizača tegova “Spartak” je osnovan 1948. godine, sledeće godine obeležavamo jubilej 75 godina postojanja i svo to vreme smo uspeli nekako da se izborimo i da ostvarimo velike rezultate. Nadam se da ćemo tek da stvaramo one najveće, a tu je Tamaš Kajdoči ključan kao jedan od najtalentovanijih dizača tegova sa ovih prostora. Čeka nas Svetsko prvenstvo u Kolumbiji za koje se pripremamo, želimo da odbranimo titulu ekipnog prvaka, a moram da kažem da je u Subotici sve veće interesovanje za dizanje tegova, što me izuzetno raduje i zahvalan sam što se naš rad, trud i naša ljubav prema sportu priznaju”.