Muzička škola obeležava 20 godina postojanja Odseka za tradicionalno pevanje

Muzička škola obeležava 20 godina postojanja Odseka za tradicionalno pevanje, a ovaj jubilej će biti obeležen brojnim aktivnostima.

U Koncertnoj sali škole sutra, 19. maja od 09:30 do 10:30 održaće se prezentacija Studijskog programa za etnomuzikologiju Akademije umetnosti iz Novog Sada, od 11 do 14:15 masterklas srpskog tradicionalnog pevanja prof. dr Sanja Ranković održaće predavanje na temu “Interpretativne karakteristike srpskog vokalnog nasleđa Kosova i Metohije”, a od 15 do 16 časova održaće se promocija Studijskog programa za etnomuzikologiju i etnokoreologiju Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

U petak, 20. maja od 12 do 15:30 masterklas mađarskog tradicionalnog pevanja prof. Ana Čizmadija održaće predavanje “Mađarske narodne melodije iz oblasti Mađarlopad (Erdelj)”, a u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan svečani koncert, u kojem će nastupiti “Duhaj banda” koju čine učenici muzičke škole “Mokranjac” iz Beograda, kao i bivši i sadašnji učenici subotičke Muzičke škole.