Brojne nagrade za učenike subotičke Muzičke škole

Na Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije u sviranju klavira, saksofona, klarineta, fagota, flaute, trube i horne, kao i u solo i tradicionalnom pevanju, učenici subotičke Muzičke škole osvojili su ukupno 36 nagrada. Prva mesta osvojilo je 15, drugo 12, a treće mesto 9 učenika.

“Ponosni smo na naše učenike i nastavnike koji su pokazali veoma visok nivo znanja i umeća sviranja i pevanja, kako u osnovnoj tako u srednjoj muzičkoj školi. Bez obzira na tešku situaciju koja nas je zadesila sa korona virusom, vredno se radilo, a rezultati nisu izostali”, istakla je direktorica Dragana Nikolić.

Osim Republičkog takmičenja iz instrumenata i solo i tradicionalnog pevanja, održano je i takmičenje iz predmeta solfeđo i teorije muzike, na kojem su učenici ove škole osvojili 14 prvih, 8 drugih i jednu nagradu za treće mesto.

Inače, učenici Muzičke škole se tokom čitave školske godine takmiče i na Međunarodnim takmičenjima iz klavirske, tamburaške i iz teorije muzike, navode u ovoj obrazovnoj ustanovi.