Kamp za srednjoškolce koje interesuju robotika i elektronika

Naučno-inženjerski centar “PFE” poziva srednjoškolce iz Subotice koje interesuje robotika i elektronika da se prijave na besplatan godišnji kamp. Kampovi će se održavati tokom leta u Tršiću, u okviru Naučno-obrazovno kulturnog centra “Vuk Karadžić”.

Posebno predznanje nije neophodno, jer su motivacija i radoznalost najvažniji kriterijumi. Srednjoškolci iz Subotice, ali i iz drugih gradova Srbije, imaće priliku da kroz teorijski i praktični rad u grupama, i uz mentora, nauče kako se pravi robot, kako funkcionišu sistemi veštačke inteligencije (kao što su pretvaranje govora u tekst, Snapchat ili Instagram filteri, chat roboti) ili kako se pravi pametna kuća, ističe se u saopštenju organizatora.

PFE je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka. Tim predavača su zaposleni u IT industriji (Microsoft, Google, Nvidia, Intel, HTEC, Ydrive) i studenti tehničkih fakulteta iz Beograda i Novog Sada (ETF, RAF, FTN) i inostranih (EPFL, Cambridge) sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa srednjoškolcima kroz više od 100 održanih kampova i radionica.

Na kraju polaznici kampa će steći prvo naučno i inženjersko iskustvo, unaprediti prezentacione veštine, ali i naučiti da koriste laboratoriju, pišu naučni izveštaj, a verovatno se zainteresovati i da se prijave za učešće u kampu naredne godine. Prijave su otvorene do 14. aprila na sledećem linku.