SportSubotica danas

Čikov memorijal u znaku naših tenisera

Na terenima TK “Spartak” juče je održan Tennis Europe turnir u konkurenciji do 16 godina za juniorke i juniore.

U konkurenciji juniorki pobedu je ponela predstavnica Srbije Lana Virc, koja je u finalu bila bolja od Slovakinje Jasmine Vavrove rezultatom 6:0, 3:6, 6:2. Ona je u polufinalu savladala zemljakinju Teodoru Vlajić sa 7:5 i 6:0, dok je Jasmina Vavrova pobedila predstavnicu Srbije Aleksandru Đokić  sa 2:6, 6:0 i 6:4.

Kod juniora za pobednički pehar borila su se dva tenisera Srbije, Sergej Živković i Nikola Radišić, a trijumfovao je Živković rezultatom 6:3, 6:4. U polufinalu Sergej je bio bolji od Mađara Zemberija 6:3, 7:5, dok je Nikola pobedio Mađara Viktora Taskoviča sa 6:1, 6:2.

U ženskom dublu, naslov vicešampiona ponela je srpska teniserka Saša Sakura Štula u paru sa Slovakinjom Jasminom Varvarom. One su u finalu izgubile od američko – mađarskog para para Ana Avramović i Viole Hajna Džek sa 6:3, 3:6 i 8:10.

U konkurenciji juniora, pobednički pehar u dublu i duplu krunu na ovom takmičenju osvojio je srpski teniser Sergej Živković, koji je u paru sa predstavnikom Slovačke Oliverom Keškešem u borbi za tron salvadao mađarski par Baleja i Varga sa 6:4 i 6:2.