Važni bodovi za Spartak  – Spartak Ždrepčeva krv – Javor Matis 3:2 (1:1)

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi prekinuli su negativan niz bez pobeda osvojivši tri važna boda protiv Javor Matisa. Subotičani su u veoma uzbudljivom meču savladali goste sa 3:2 posle rezultatskog preokreta. 

Krenuli su domaći silovito, sa velikom željom da zabeleže toliko važnu pobedu. Prvu ozbiljniju priliku imao je Srećković koji je šutirao iskosa sa desne strane, međutim golman Manojlović je vrhovima prstiju zahvatio loptu i skrenuo je u korner.  Ipak, do vodstva su prvi stigli gosti nakon što je Marinković nedozvoljeno zaustavio napadača Javora, pa je sudija Novak Simović bio primoran da dosudi najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Gojković Luka za vodstvo Javora od 1:0 u 14. minutu. Rezultatski šok nije uticao na igru subotičana, koji su nastavili sa pritiskom ka protivničkom golu. Šansu za poravnanje imao je Shimura koji se našao sam pred protivničkim golmanom, međutim prebacio je ceo gol. Usledio je šut Hrstića sa 16 metara i dobra odbrana Manojlovića. Par minuta kasnije Srećković ubacuje loptu pred gol koja vara golmana i pogađa stativu. Pokušao je Tanasin šutem iz drugog plana, međutim bio je neprecizan. Konačno ofanziva subotičana isplatila im se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, Todoroski je šutirao lopta se odbila od golmana i došla do Shimure koji je šalje u mrežu za 1:1.

Drugo poluvreme počelo je šansom Javora, Eliomar je odlično izveo slobodan udarac, međutim golman Manojlović je paradom sačuvao svoju mrežu. Spartak je odgovorio te preuzeo inicijativu, do rezultatskog preokreta stigli su u 76. minutu odličnim golom Todoroskog sa oko 17 metara za 2:1. Osam minuta kasnije nesmotrena reakcija Addoa koji na ivici šesnaest metara faulom zaustavlja Tanka. Sudija Simović je prvo dosudio prekršaj na ivici kaznenog prostora međutim iz VAR sobe je odluka promenjena pa je dosuđen novi penal za Javor. Gojković je još jednom bio siguran izvođač za novo poravnanje, 2:2. Igrači Spartaka su se brzo oporavili od šoka i nastavili sa novim pritiskom. U sudijskoj nadoknadi zasluženo dolaze do pobede,  Todoroski je loptu prosledio do Tumbasevića koji šutira sa oko 17 metara, lopta na putu do gola je zakačila nekoga od igrača promenila putanju, prevarila golmana Javiora i završila u mreći za konačnih 3:2.

Spartak Ždrepčeva krv: Manojlović, Tanasin, Marinković (46. Bugarin), Ostojić, Vitorović, Shimura (62. Tošeski), Đurasović (84. Tumbasević), Addo, Bijelović (44. Todoroski), Srećković, Hrstić.

Javor Matis: Manojlović, Ilić, Skoko, Kopitović, Miletić, Adamović (90. Đukić), Tojčić, Eliomar (77. Milošević), Gojković (88. Bosić), Tanko, Gigić (46. Ratković)