Fudbaleri Spartaka stigli do pobede nakon devet uzastopnih poraza

U 15. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije za muškarce u sezoni 2022/23, ekipa Spartaka Ždrepčeve krvi iz Subotice dočekala je ekipu Kolubare iz Lazarevca na Gradskom stadionu u subotu, 15. oktobra pred oko 250 gledalaca. Domaći su izvojevali pobedu iako nije dobro počelo po njih. Spartak je na teren izašao u sastavu: Manojlović, Ostojić, Bogićević, Tanasin, Vitorović, Šimura, Bjelović, Stanić, Obradović, Srećković i Đurasović, dok je Kolubara u Subotici pokušala da dođe do bodova u sastavu: Vukušić, Kadrić, Đokić, Milojević, Đuričković, Nikolić, Petronijević, Kočović, Bakić, Azemović i Stanivuković.

Utakmicu je domaća ekipa  otvorila bolje, videlo se da žele pobedu, a to je pokazivala i dominacija i veći posed, pa je tako prvu stopostotnu šansu nakon dobrog centaršuta propustio Srećković koji glavom pogađa stativu. Novu šansu imao je Vitorović, koji je šutirao sa nekih 20 metara, ali Stanivuković dobro brani. Nakon toga ni iz čega stvorila se šansa za Kolubaru iz kontra napada gde je Vukušić iskoristio nesmotrenost domaće odbrane i dobro dodao za Đuričkovića, koji poluvolejem sa ivice kaznenog prostora zakucava loptu u mrežu domaćih za veliko slavlje i vođstvo gostiju od 1:0. Nakon toga dolazi do nesmotrenosti i boljeg momentuma koji je iskoristila Kolubara i došla do šanse preko Kadrića, ali Manojlović dobro brani.

Poslednju šansu imao je Obradović koji slabo šutira glavom nakon dobrog centaršuta Tanasina. U drugom poluvremenu, domaći Golubovi su izašli još agresivnije i konkretnije, a u jednom navratu u 59. minutu Bjelović je ukrao loptu na sredini terena, nanizao 2-3 gostujuća igrača i postigao izjednačujući gol. Nakon toga u 62. minutu u novom napadu domaćih koji su želeli novi gol, Srećković je nespretno centrirao i lopta je imala čudan ege i došla do Tanasina koji je opalio po njoj i postigao gol za 2:1 na veliko zadovoljstvo malobrojne publike na Gradskom stadionu.

Do kraja utakmice postojala je mogućnost za još jednu jako dobru priliku za domaće, ali Hrstić koji je zamenio Obradovića lobuje golmana, međutim lopta se odbija od prečke i ne završava u golu. Tako je i završena utakmica sa 2:1. Sledeća utakmica fudbalere Spartaka očekuje već u sredu, 19. oktobra u Beogradu, protiv ekipe Rada u okviru Kupa Srbije.