FK Spartak predstavio pojačanja i saradnju sa somborskom Školom fudbala

Pred početak nastavka sezone u Super ligi, FK Spartak Ždrepčeva krv je predstavio trojicu novih igrača koji će pojačati konkurenciju u ekipi. Reč je o Dženanu Burekoviću, Marku Bugarinu i Kwaku Bonsu Osei.

Dženan Bureković je rođen 1995. godine i igra na poziciji levog beka. Došao je iz Ujpešta na pozajmicu do leta. Marko Bugarin rođen je 1999. godine, igra na poziciji odbrambenog igrača, a sa njim je klub potpisao ugovor na tri i po godine. Treći igrač je Kwaku Bonsu Osei iz Gane rođen 2000. godine, koji igra na poziciji krilnog napadača. Sa njim je takođe potpisan ugovor na tri i po godine.

Dženan se zahvalio na ukazanom poverenju. Trudiću se da svojim igrama pomognem ekipi i da ostvarimo zacrtane ciljeve. Predsedniku kluba i Upravi zahvalio se i Marko Bugarin. “Drago mi je što sam dobio poverenje da budem u klubu kao što je Spartak. Svi znamo kakvu ovaj klub ima tradiciju i koliki niz godina su u Super ligi. Pokušaću na terenu da zadobijem poverenje trenera i svojih navijača. Lepo sam se uklopio, dobio sam svu pažnju u klubu i svojih saigrača kako bi se što pre uklopio u tim, istakao je Bugarin.

FK Spartak Ždrepčeva krv uspostavio je i saradnju sa Školom fudbala “Spektar” iz Sombora, u okviru koje će ova škola najtalentovanije fudbalere proslediti u Spartak. Svake godine tokom letnjeg prelaznog roka, igrači koji su interesantni subotičkom superligašu biće im prosleđeni. Radi se o mladim fudbalerima od 12, 13 ili 14 godina, koji tek treba da se fudbalski razvijaju.

Detalje vezane za potpisanu saradnju izneo je Vladimir Torbica. “Škola fudbala Spektar je dugi niz godina prisutna u bazičnom i omladinskom fudbalu. Postoje više od dve decenije, lično poznajem njihov rad i ljude koji ih vode i ovim putem bih im poželeo uspešnu saradnju. Potpisali smo Ugovor na dve godine na obostrano zadovoljstvo, nadam se da ćemo je posle i nastaviti”, rekao je Torbica. Predsednik kluba Spektar iz Sombora Branko Žakić, ističe da im je veliko zadovoljstvo što su sklopili ovaj Ugovor.

“Izuzetno smo počastvovani što sarađujemo sa tako velikim klubom kao što je FK Spartak iz Subotice. Radimo punih 28 godina, osnovani smo 1. septembra 1995. godine. Za to vreme smo obučili mnogo dečaka, mladih fudbalera koji su ostavili trag u našem klubu, srpskom fudbalu pa i u inostranstvu. Pre nas postajale su dve najstarije škole, to su Bubamara iz Kraljeva koju je vodio trener i selektor Đorđe Koković i RMR Vojvodina pod rukovodstvom prof. dr Radivoja Radosava. On nam je i pomogao, jer sam ja bio njegov student, da mi u Somboru gde imamo veliku bazu osnujemo školu fudbala, gde smo obučavali decu da pre svega postanu ispravni ljudi, a kasnije i fudbaleri i fudbalski radnici. Imam odlična iskustva u saradnji sa Spartakom, rekao je Žakić.

Dejan Žakić je koordinator i radi desetak godina u školi fudbala Spektar. Imamo ovde igrače u Spartaku poput Anđelka Pavlovića i Filipa Peše koji su i reprezentativci Srbije. Svake godine izbacimo dva tri igrača koji će biti interesantni Spartaku i jednog dana postati prvoligaši. Škola fudbala “Spektar” ima uspešnih igrača koji i dan danas igraju. Među njima je Miloš Kosanović koji igra i klubu Al-Jazira u Abu Dabiju, a generacija 1990. godišta je bila nekoliko puta prvak države u konkurenciji igrača do 12 i 13 godina. Ističu se još Nemanja Milić, Danilo Sekulić koji je bio kapiten Vojvodine i igrao u Debrecenu, zatim Lišćević Zlatko, a pored njih tu je još veliki broj fudbalera.