Vaterpolisti seniorske reprezentacije na pripremama u Subotici

Vaterpolisti seniorske reprezentacije Srbije, borave u našem gradu od 10. do 16. jula na pripremama za važna sportska takmičenja koja ih očekuju krajem jula i avgusta. Tim povodom, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić organizovao je prijem za članove reprezentacije, stručni štab, kao i za predstavnike VK “Spartak”.

Izražavajući veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je grad Subotica domaćin reprezentaciji Srbije u vaterpolu koja je najtrofejnija u srpskom sportu, gradonačelnik je izneo podatak da je u prethodne 22 godine osvojeno isto toliko medalja na Olimpijskim igrama, kao i evropskim i svetskim prvenstvima. “Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u sportovima na vodi, naša reprezentacija zauzela je peto mesto, imali su pet pobeda i jedan poraz kad mu nije vreme bilo, međutim pokazali su svoj karakter i rukovodstvo Vaterpolo saveza i selektor Dejan Savić znaju šta rade i to se vidi. U naredna dva meseca imaju dva velika izazova, krajem jula takmičenje u Svetskoj ligi u Strazburu i krajem avgusta Evropsko prvenstvo u Splitu. Zaželeo sam im sreću na oba takmičenja, a naročito želim da ih vidim da se penju na tron u Splitu. Grad se potrudio da obezbedi sve što im je potrebno, mir, kvalitetne treninge, za smeštaj im je na raspolaganju hotel, kompletan SRC “Prozivka”, želimo da se što kvalitetnije spreme. Pored toga što smo imali tu privilegiju da ih ugostimo, ovo je jedna velika promocija grada Subotice i vaterpola u našem gradu. Želim da Subotica kao grad sporta više ne bude na marginama vaterpolo sporta u Srbiji, želim da grad ima glavnu ulogu. Ostale su još neke formalnosti od formiranja VK “Spartak”, uspeli smo da dovedemo jedno od najčuvenijih vaterpolo imena, našeg proslavljenog reprezentativca Antu Vasovića čiji zadatak je da kao direktor kluba postavi jake temelje i organizuje kvalitetan rad, gde će Subotica imati jednu od glavnih uloga u vaterpolu”, naglasio je Stevan Bakić.

“Neverovatno koliko je kratak period od dogovora do ispunjenja obećanja i svega onoga što se događa u Subotici, a to su pripreme vaterpolo reprezentacije Srbije i nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti organizovati jedan veliki turnir i na taj način promovisati ovaj divan sport u ovom gradu. Veliku zahvalnost dugujemo svima, jer ovo su izuzetni uslovi u današnja teška vremena, teško je organizovati ovakve pripreme ne samo zbog organizacije, a kamoli bazena, tako da mislim da vaterpolo reprezentacija zaslužuje izuzetan tretman, a samim tim tretman koji imamo ovde ćemo svojim pre svega zalaganjem opravdati i predstavljati i grad Suboticu u najboljem mogućem svetlu”, rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

“Izražavam zahvalnost u ime igrača, pre svega na prijemu u Gradskoj kući, a onda i na pruženim fenomenalnim uslovima za sam rad i pripreme za Evropsko prvenstvo. Potvrdio bih da nam je sve na najvišem nivou i uvek ćemo se radovati ponovnom dolasku u Suboticu”, naglasio je kapiten Radomir Drašović.

“Želim da se zahvalim reprezentaciji na promociji vaterpola, posebno želim da istaknem da sam bio na dosta ovakvih prijema, ovo je jedan od izuzetno emotivnih, a meni je veliko zadovoljstvo da sam i danas ovde, pogotovo što je to trenutak, jer je vaterpolo naviknut na medalje, dolazimo sa takmičenja gde nije ostvaren taj plasman, ali važno je da se da podrška novoj generaciji koja će naslediti ono što su radili prethodnici”, istakao je direktor VK “Spartak” Anto Vasović.