Uspesi članica Streljačkog kluba “Spartak”

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa predstavnicima Streljačkog kluba “Spartak”, čija je ženska seniorska ekipa u sastavu Jelena Todorović, Milica Ikić i Sanja Sremački na Prvenstvu države u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke, koje je početkom maja po prvi put održano u Subotici, u gađanju serijskom vazdušnom puškom u ekipnom plasmanu zauzela prvo mesto.

Stevan Jarić, predsednik kluba zahvalio se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na bezrezervnoj podršci kako u moralnom tako i u materijalnom smislu u organizaciji ovog značajnog takmičenja, jer bez iste ne bi mogli da postignu ovaj nivo na kojem se sada nalazi SK “Spartak”.

“U zadnjih 30 godina nismo imali ovakvu organizaciju prvenstva države u Subotici, u kojem smo mi u ženskoj kategoriji osvojili titulu. Ipak smo našim radom i trudom uspeli da dovedemo jednu ovakvu organizaciju najmasovnijeg i najboljeg takmičenja u pucanju vazdušnom puškom, gde su učestvovale sve kategorije strelaca od pionira do seniora. U tom takmičenju posebnu zahvalnost dugujem svim članovima kluba, koji su bili angažovani na organizaciji, jer su dali podršku da ovo takmičenje bude sprovedeno na najbolji mogući način”.

Gradonačelnik Stevan Bakić, naglasio je da ovaj izvanredan uspeh nije slučajno došao, jer je uloženo mnogo truda i rada od strane rukovodstva ovog kluba, napredovanje na mnogim takmičenjima na kojima su postignuti sve bolji rezultati, a kruna toga je prvo mesto u seniorskoj kategoriji za žene. “Svi sportski uspesi vezani su za promociju Subotice, a sportisti su najbolji ambasadori našeg grada. Subotički sport je u sezoni 2021/2022. jednostavno “eksplodirao” i pokazao sa mnogim osvojenim titulama i medaljama da je Subotica grad sporta. Moram da naglasim da imamo četiri ekipna prvaka države i tri ekipna viceprvaka. Ova godina i sezona zlatnim slovima će biti upisana u sport našeg grada. Streljački klub “Spartak” broji 207 članova od kojih je 50 aktivno na takmičenjima u tri kategorije, postižu izuzetne rezultate, a to su sve posledice velikog truda i rada”, rekao je tom prilikom gradonačelnik i iskoristio priliku da u ime Grada i lokalne samouprave čestita svim takmičarima na osvojenim odličjima.

Medalje su osvojene i u pojedinačnim kategorijama, gde je Jelena Todorović osvojila bronzanu medalju u disciplini gađanje vazdušnom puškom, a na prvenstvu muška ekipa osvojila je srebrnu medalju.

“Meni je lično bilo veliko zadovoljstvo nastupiti u rodnom gradu, drago mi je što smo imali podršku grada, jer sve to ne bi imalo takvu konotaciju. Veliko je zadovoljstvo bilo pucati sa našim mladim članovima pred kojima je karijera. Drago mi je što sam član takve ekipe, zahvalna sam i upravi kluba, koja godinama daje sve od sebe za nas takmičare i nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti još veće uspehe i vratiti im bar na taj način”, izjavila je Jelena Todorović.

Na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke, koje je održano u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić” 07. i 08. maja, u sve tri kategorije učestvovalo je 428 strelaca iz 53 kluba.