Prijem za seniorke Streljačkog kluba „Spartak“

Gradonačelnik Stevan Bakić, sastao se danas sa rukovodstvom i seniorkama Streljačkog kluba  „Spartak“, koje su na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, održnom nedavno u Ivanjici, zauzele prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Ekipa u sastavu Milica Ikić, Jelena Todorović i Sanja Sremački osvojile su ekipnu titulu prvaka, a osim toga su im pripala i pojedinačna priznanja. U seniorskoj konkurenciji Milica Ikić je osvojila prvo, a Jelena Todorović treće mesto u gađanju vazdušnom puškom.

“Čestitao bih i rukovodstvu kluba kao i stručnom štabu, naročito što vode računa i o njihovim naslednicama, a moram da naglasim da su u Ivanjici i juniorke osvojile šampionsku titulu. U razgovoru sa predstavnicima Streljačkog kluba sam saznao da je za deset prethodnih godina klub osvojio preko 50 pehara, što je fantastičan uspeh i ja samo mogu da im poželim da nastave da osvajaju titule i medalje, a moram da napomenem da su mesec dana pre ovog prvenstva potvrdile i titulu prvaka Vojvodine, kao što su i juniorke osvojile vicešampionsku titulu. Svi koji prate sport, znaju da je mnogo teže braniti nego osvojiti i mnogo više truda je potrebno uložiti kako bi se podigla lestvica rada i da bi se odbranila osvojena titula u prethodnom šampionatu. Postoji jedno često citirano sportsko pravilo koje glasi Tim koji pobeđuje ne menja se, a postoje i lepi običaji koji mi iz Gradske uprave takođe nećemo menjati, a to je organizovani doček za naše šampione, sportiste i sportske klubove koji postižu vrhunske rezultate. Ti prijemi nisu samo promocija njihovih imena, već promocija sporta kao načina zdravog života i put kojim treba da idu mladi Subotičani i idoli koje naši mladi sugrađani treba da imaju su naši sportisti i članovi sportskih klubova našeg grada. Naš čuveni sportista Lajoš Vermeš je govorio da sport treba da bude deo svakodnevice svakog čoveka i Subotica se zaista trudi da to potvrdi”, naglasio je gradonačelnik.

“Ovaj tim je već godinama dominantan u Srbiji, jer unazad pet godina ne silaze sa postolja, jednom su bile treće, dva puta vicešampionke i evo sada dva puta za redom šampioni. Tu se nadam da nije kraj, nastavićemo da i dalje pobeđujemo, a sledeći cilj nam je da iduće godine oborimo državni rekord. Devojke na treningu pucaju mnogo više nego što je državni rekord, ali na takmičenju je to malo teže i postići, pogotovo kada znamo da taj rekord nije oboren već tridesetak godina i to dovoljno govori o kvalitetu ovih dama koje su podigle naše streljaštvo na takav nivo. Što se tiče ekipnog rezultata, mi smo dominantni i u Vojvodini, uglavnom najjači klubovi se i nalaze na teritoriji pokrajine sa izuzetkom dva tri kluba iz uže Srbije, ali ipak uspevamo da i njih pobedimo. Istakao bih da smo jesanas u Trsteniku na Prvenstvu države isto dominirali u tri discipline, u jednoj smo osvojili titulu šampiona, u automatskoj puški ekipno i pojedinačno i osvojili smo i dve vicešampionske titule u malokalibarskoj puški, što govori da je naš klub jedan od vrhunskih što se tiče streljaštva u Srbiji. Sve to je zasluga svih takmičara, trenera i svih iz rukovodstva kluba koji se maksimalno angažuju da se postigne ovo što je postignuto. Klub je zahvaljujući svim ovim rezultatima koje smo postigli u poslednjih desetak godina, prošle godine dobio organizaciju najmasovnijeg prvenstva gde je bilo prisutno preko 500 strelaca, koje smo na fantastičan način izneli, a i ove godine smo dosta uspešni jer smo dobili organizaciju četiri prvenstva Vojvodine i Srbije u vatrenom oružju, malokalibarskom, poluautomatskom i vojničkom oružju, koje će se tokom avgusta i septembra održavati na strelištu između Subotice i Palića”, istakao je trener Milan Jarić.

“Imajući u vidu da je ovo moja prva titula državnog prvaka, volela bih da se zahvalim svom timu, trenerima na podršci koju su mi pružali na ovom putu i nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo ovakvih uspeha”, rekla je Milica Ikić.

Gradonačelniku Stevanu Bakiću je na kraju uručena zahvalnica Streljačkog kluba „Spartak“, za izvanrednu saradnju i svesrdnu pomoć na putu uspeha koji je ovaj klub postigao.