Spartak savladao Cedevitu

Iako suočeni sa zdravstvenim problemima tokom boravka u Širokom,  Subotičani su ipak uspeli da boljom igrom u drugom poluvremenu  zabeleže 10. pobedu u vrlo dinamičnom meču. Poslednjih 5 minuta druge četvrtine Cedevita pravi seriju od 0:15, igrajući kombinovanu odbranu i uspeva da povede sa 9 poena razlike.  U nastavku Spartak je u još većem zaostatku (37:53), ali tada Subotičani – zahvaljujući odličnoj odbrani i raspoloženom kapitenu Barni i Gordiću koji je vezao 10 poena – prave seriju od 18:0  i stižu nadomak pobede.  Međutim, ni Cedevita se ne predaje i na 15 sekundi do kraja stiže na samo minus 1 (80:81). Ipak, sa penal linije siguran je Lazić, a u poslednjih 5 sekundi viđena je prava drama. Bek Cedevite Alen promašuje oba bacanja, Barna hvata, pa gubi loptu da bi Jelić uz zvuk sirene promašio za tri poena što je značilo i pobedu Spartaka. U redovima Spartaka igralo je samo osam igrača, a dabl dabl učinke su zabeležili Gordić i Lazić. Kod Zagrepčana Karačić 19 i Bogdanović 17 poena.

U prvom poluvremenu su nam igrali usku odbranu, zonu, bili smo mekani u odbrani. U nastavku smo ušli u veliki deficit, ali smo odigrali dobro,  pogodili važne i srećne šuteve, ušli u egal završnicu. Prebrodili smo  „dnevne“ probleme koje i druge ekipe ovde imaju. – rekao je trener Spartaka Vladimir Jovanović i istakao da je očekivao neizvesnu utakmicu, s obzirom na talenat i mladost Cedevite.

83:80  (21:17, 14:27, 22:15, 26:21)

Spartak Office Shoes: Cerovina, Cvetković, Stepanović, Kutlešić 3,  Milisavljević 2 (5 skokova), Gordić 22 (5 skokova, 10 asistencija), Tejić 11 (6 skokova), Lazić 22 (13 skokova), Marelja, Sokolović 9 (3/3 za tri poena), Mozli, Barna 14.

Ukoliko u subotu u poslednjem kolu savladaju ekipu Pelistera Subotičanima će pripasti prva pozicija na tabeli i u četvrtfinalu plej ofa igraće sa osmoplasiranom ekipom ABA 2 karavana.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *