Predstavnici Severne Bačke učestvuju na 13. sportskoj Olimpijadi radnika Vojvodine

Završna manifestacija 13. sportske Olimpijade radnika Vojvodine održaće se od 7. do 9. jula u Adi, gde će se pored bogatog sportskog programa – 19 sportskih diciplina za muškarce i 10 za žene, održati i niz kulturno-zabavnih manifestacija.

Region Severna Bačka koji čine Grad Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš i Kanjiža će se osim u dve, takmičiti u svim ostalim   sportskim disciplinama i sa ukupno 345 takmičara (262 muškaraca i 83 žene) činiti tako jedan od najmasovnijih regiona, a samo iz Grada Subotice učešće će uzeti 239 takmičara (51 žena i 188 muškaraca). Severna Bačka od 2013. godine, na svim takmičenjima u okviru olimpijskih ciklusa na prvenstvima Vojvodine, kupovima Vojvodine, kao i na 11. SORV 2015. godine u Srbobranu i 12. SORV 2019. godine u Bečeju-Novom Bečeju, ubedljivo nosi titulu sveukupnog šampiona kako po sportskom učinku, tako i po masovnosti.

Na svim takmičenjima 13. SORV međusobno se nadmeće 7 regiona i opština domaćin, te je takmičarima Severne Bačke veliki izazov pokušaj odbrane titule i ponavljanje uspeha. Sva takmičenja su raspoređena u tri takmičarska dana, od petka 7. do nedelje, 9. jula i većina sportskih disciplina počinje u 9 časova. Svečano otvaranje 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine održaće se sutra, 07. jula na fudbalskom stadionu u okviru RC „Adica“, sa početkom u 19 časova. Sportska takmičenja se mogu i pratiti i putem aplikacije SORV koja je dostupna preko sledećeg linka.