Pobeda za opstanak

Radnički Niš – Spartak Ždrepčeva krv 0:1 (0:1)

Spartak je golom Hrstića u 14. minutu pobedio Radnički i time izborio opstanak u Superligaškom društvu.

Dobro su otvorili utakmicu fudbaleri Spartaka. Igrali su angažovano i pretili protivniku. U desetom minutu Stefan Marjanović je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, nakon intervencije iz VAR sobe dosuđen je penal za Spartak. Najstrožu kaznu izveo je Hrstić, međutim istakao se mladi golman Stevanović koji je odbranio šut, ali se lopta ponovo odbila do napadača subotičana koji je iz druge prilike uspeo da postigne gol, 0:1. Nakon primljenog gola Radnički je imao blagu terensku inicijativu, ali nisu uspeli stvoriti ozbiljniju priliku za gol.  Najbolju šansu za poravnanje imali su u 38. minutu kada je na ivici kaznenog prostora oboren Stojanović. Slobodan udarac izveo je Saša Marjanović, lopta je na putu ka golu zahvatila nekoga iz odbrane, promenila smer i otišla pored gola. U samom finišu prvog poluvremena domaćin je ostao sa igračem manje pošto je Stojanović zaradio crveni karton nakon prekršaja nad Shimurom.

Nije se menjao odnos snaga na terenu ni u drugom poluvremenu. Radnički je imao terensku inicijativu, međutim bez konkretnog završnog udarca, dok je Spartak pretio iz brzih kontranapada. Šansu da duplira prednost imao je Srećković u 52. minutu , međutim njegov šut odličnom intervencijom zaustavlja golman Stevanović. Pokušali su domaćini par minuta kasnije, Belaković je uputio loptu pred gol gde je bio Škrbić no lopta odlazi preko gola. Srećković je mogao da reši pitanje pobednika, prvi put je bio neprecizan da bi par minuta kasnije njegov šut odbranio golman Nišlija. Pokušali su domaćini preko Mesarovića i Škrbića, ali rezultat se nije menjao.

Radnički Niš: Stevanović, Yamkam (73. Petrov), Varga, Etongou, Stojanović, St. Marjanović (69. Mesarović), Pejović, Cvetković (46. Gakou), Sv. Marjanović (46. Micin), Belaković (81. Jovanović), Škrbić.

Spartak Ždrepčeva krv: Manojlović, Tanasin. Bogićević, Bugarin, Vitorović, Addo, Shimura (82. Marinković), Todoroski (61. Tumbasović), Stanić (82. Ubiparip), Hrstić (82. Đurasović), Rošević (25. Srećković)