Održan radni sastanak povodom organizacije 6. Subotičkog polumaratona

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor, sazvao je za danas radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih učesnika u organizaciji Subotičkog polumaratona. Subotički polumaraton se održava u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice i on je iz godine u godinu sve popularniji kako u krugovima domaćih sportista, tako i sportista iz inostranstva.

Na sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici Sportskog udruženja „Horizont“ u svojstvu organizatora trke, i predstavnici državnih i lokalnih organa, javnih službi, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih preduzeća grada Subotice sa svojim saradnicima, direktorka Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, Gradske organizacije Crvenog krsta, preduzeća „Vojput“ d.o.o., gradskih ustanova kulture, udruženja kao i predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi gradske uprave.

Nakon pet godina uspešnog održavanja ovog značajnog sportskog događaja, učesnici sastanka su konstatovali da i pored toga što on iziskuje mnogo pažnje, detaljno razrađene planove i veliku stručnost, upravo je usklađen rad i želja da se doprinese uspešnosti događaja koji nosi slavu našeg grada motiv i podstrek da se svi angažuju svojim znanjem i resursima.

dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada je u ulozi domaćina današnjeg sastanka istakao da je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija, koja pored toga što promoviše sport, promoviše i Suboticu, a ujedno doprinosi i sadržajima turističke ponude našega grada. Trasa je osmišljena da vodi kroz centar grada gde se nalaze prelepa zdanja, ponos Subotičana. Učesnici će tokom trke biti u prilici da vide mnoge kulturno istorijske objekte – crkve, Gradsku biblioteku, da uživaju u lepotama Gradske kuće, Sinagoge, Rajhlove palate, izgrađenih u stilu secesije. Šesti po redu Subotički polumaraton se održava 27. avgusta pod sloganom „Trči kroz istoriju“, a prijave su otvorene i zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu https://subotickipolumaraton.com/ za trku od 5 km, trku od 10 km i polumaraton (21,1) km.