NIS a.d.  donirao igrališta u vrednosti od 1.300.000 dinara

Dr Balint Pastor, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice sa  predstavnicima Naftne industrije Srbije (NIS) a.d. Novi Sad, u petak, 11. februara, predao je na korišćenje dečja igrališta na Paliću i Hajdukovu, izgrađena sredstvima donacije NIS-a u iznosu od 1.300.000 dinara.

Želim da se zahvalim Naftnoj industriji Srbije na donaciji dva dečja igrališta u naseljima Hajdukovo i Palić – rekao je dr Balint Pastor dodajući da je saradnja Grada i kompanije, već nekoliko godina unazad više nego uspešna. NIS ad u proteklih nekoliko godina donirao je devet miliona dinara za sportske odnosno kulturne ciljeve u Gradu a vrednost ova dva igrališta iznosi 1.300.000 dinara. U prethodnom periodu bilo je određenih nedostataka u komunikaciji bivše gradske vlasti i kompanije NIS, bilo je i situacija kada su negodovali meštani Palića, Hajdukova i Šupljaka zbog probnih bušenja za koje NIS ima sve moguće probne dozvole a danas se sve te situacije rešavaju u zajedničkoj komunikaciji sa meštanima , rekao je još Pastor ističući da se baš jedan takav sastanak održao 22. novembra kada je i dogovoreno da NIS uvek sanira štete koje se po prirodi stvari dešavaju odnosno da lokalnoj zajednici nešto vrati. Ova donacija i jeste deo tog dogovora i ja se u ime Grada zahvaljujem na njoj kao i na dobroj saradnji i otvorenosti u komunikaciji.

Radove su realizovali lokalni preduzetnici, a u okviru izvedenih radova postavljene su udarne podloge, nabavljene i ugrađene nove njihalice, postavljene informativne table na oba igrališta, dok su na igralištu na Paliću ugrađene i duple klackalice, lelujavi most i multifunkcionalni kompleks rekvizita.

Naša vizija poslovanja usmerena je na odgovornost ka budućim generacijama . Upravo ova rekonstrukcija dva igrališta jeste dobar primer uspešne saradnje između NIS -a  i Grada Subotice a ovo je samo jedan mali doprinos naše kompanije da se pokažemo kao društveno odgovorna kompanija koja će sa dobrom praksom nastaviti i u budućnosti, rekao je ovom prilikom Predrag Radanović, direktor proizvodnog departmana NIS-a.