Asfaltirana ulica Vinogradi II u Čantaviru

Predsednik Skupštine Grada dr Balint Pastor obišao je danas završne radove u ulici Vinogradi II u Čantaviru, koja je nakon četiri decenije dobila čvrstu podlogu u dužini od od jednog kilometra. Investicija vredna 22 miliona, koja je obezbeđena iz budžeta Grada Subotice, olakšaće život blizu stotinjak domaćinstava koja žive u ovoj ulici.

„Sve ovo dokazuje da je Gradu bitno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice i gradske i prigradske, odnosno da nema povlašćenih i privilegovanih, kao i da se trudimo da žitelji svih mesnih zajednica imaju kvalitetan život, asfalt, vodovod, kanalizaciju i priključak na gasovodnu mrežu“, rekao je Pastor.

Veronika Tot Bagi 39 godina živi u ulici Vinogradi II u Čantaviru, a asfaltiran put je kako kaže za nju zaista razlog za sreću, jer su tokom svih godina imali velike probleme sa blatom i neprohodnošću iste.

Završeno je asfaltiranje druge faze ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, revitalizovan je asfalt u ulici Arsenija Čarnojevića u Subotici, od ulice Petra Lekovića do Sep Ferenca, a obnovljen je i put Jovana Mikića, od Majšanskog do Segedinskog puta, a u narednom periodu u planu je revitalizacija ulice Ernesta Kuna u mesnoj zajednici Željezničko naselje, odnosno ulice Borisa Kidriča u Čantaviru.

„Struganim asfaltom će biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica, u dužini od 11 kilometara, a uskoro će početi realizacija petogodišnjeg projekta „Čista Srbija“ kojim su obuhvaćeni Subotica, Palić, Čantavir i Hajdukovo“, kaže još Pastor i dodaje da se intenzivno radi na proširenju gasne mreže u nekoliko mesnih zajednica, kako na teritoriji grada tako i u prigradskim naseljima, kao što je Šupljak odnosno Palić, odnosno na proširenju vodovodne mreže i u mesnoj zajednici Zorka i Željezničko naselje. U planu je i renoviranje ulica Proleterskih brigada i Zorkine.