Košarkaši Spartak Office shoes-a odmeravaju snage sa Radnikom

Košarkaši “Spartak Office shoes-a” u okviru 5. kola Play off-a muške lige Srbije, u petak, 11. marta na domaćem terenu dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice. Predrag Prlja, centar subotičke ekipe kaže da je reč o ozbiljnom protivniku, ali da su njegovi saigrači spremni.

“Igramo protiv Srdulice koju smo prošli put pobedili. Spremamo se i za ovo kolo, s obzirom da želimo narednih jedan ili dva kola, možemo i teoretski da obezbedimo ulazak u viši rang, tako da jedini cilj u ovoj utakmici, kao što je bio i kao što će biti je pobeda i nadam se da ćemo uspeti da je ostvarimo. Pozivamo publiku da dođe i da nas podrži”, istakao je Predrag Prlja.

Srećko Sekulović, trener MKK “Spartak” smatra da je iza njih težak period, jer jako je teško objasniti situaciju da se utakmica igra na gostujućem terenu umesto u Subotici, taman kada je ekipa napravila dobar rezultat, a publika se napokon vraća na tribine. “Mi smo bili prisiljeni da igramo van našeg grada, ali nadam se da smo to prevazišli, koliko znam otklonjen je taj neki kvar na semaforu i jedva čekamo da igramo kući. Utakmica sa Surdulicom je jedna u nizu koja nam je potrebna za ulazak u prvu A ligu, statistički i matematički nismo još u njoj, ali mislim da grabimo krupnim koracima. Pokazali smo izuzetno dobar karakter i zato sam ponosan na moje igrače kako su reagovali u prošloj utakmici kada smo igrali u Vrbasu, pokazali smo da nama te neke sitne stvari ne mogu da smetaju i to je jedan kvalitet koji retko koja ekipa ima. Dobro radimo, dobro treniramo i nije uopšte slučajno što smo ove rezultate napravili, 12 pobeda za redom i mislim da smo dokazali da je ova ekipa perspektivna i da može da napravi veće rezultate. Da li je bilo teško jeste, da li će biti teško hoće, imamo još te četiri utakmice, Surdulica je prva na tom spisku,  a naš cilj i želja je da dobijemo do kraja i da bez poraza završimo i uđemo silovito, mislim da to možemo da ostvarimo i da smo na dobrom putu. Mnogo nam znači kad igramo pred svojom publikom, to daje neki dodatni impuls i motivaciju i nama u stručnom štabu i igračima”, napomenuo je Sekulović.

Surdulica je ističe, mlada ekipa, ove godine je ušla u prvu B ligu i nije slučajno što je ostvarila rezultat da se plasira u Play off. “Igraju bez opterećenja i njihov maksimalni cilj je bio da ostanu u ligi što se i ostvarilo i takve ekipe su uvek nezgodne jer nemaju neki pritisak”, zaključuje Srećko Sekulović.

Ekipa Spartaka je spremna, osim što Aleksandar Danilović ima problem sa petom i prva dva dana je radio treninge smanjenim intenzitetom, ali uz fizikalne vežbe biće spreman za predstojeću utakmicu.

Košarkaški meč se igra u Hali sportova sa početkom u 17 časova, a ulaz je besplatan.