Nova pobeda košarkaša Spartaka

Košarkaši Spartaka upisali su novu pobedu u 9. kolu prve lige Srbije za muškarce, za sezonu 2022/23. U subotu, 19. novembra, gostovali su u Novom Pazaru i ostvarili šestu pobedu u tekućoj sezoni. Na početku prvog poluvremena, košarkaši Spartaka su igrali veoma loše u odbrani, šut nije funkcionisao, pa je nakon prve četvrtine bilo +4 za Pazarce.

U drugoj četvrtini još veći problem za golubove, Danilović i Nikolson ulaze u problem sa faulovima, što je rezultiralo sa 14 koševa razlike za domaće. Koliko su golubovi loše igrali, dokaz je da su dali samo 25 poena u prvih 20 minuta. Izgleda da su na poluvremenu saveti novog šefa struke Olivera Kostića pomogli, pa su Subotičani odigrali mnogo agresivnije, iskusnije i smirenije.

Spartak je odigrao u visokom ritmu, kako u odbrani tako i u napadu, a gosti su najpre uspeli da izjednače, a zatim i povedu sa 61:64. Uspevaju da preko Mikavice ubace 2+1 poen, a na 22 sekunde pre kraja ušlo se u neizvesnu završnicu. Ubrzo je Simović faulirao Barnu koji je uspešno relizovao dva slobodna bacanja, a kako igrači Novog Pazara nisu iskoristili poslednji napad, slavlje Subotičana je moglo da počne. Naredni meč košarkaši Spartaka igraju u sredu 23. novembra od 19h u Hali sportova, kada će se odigrati odložena utakmica osmog kola protiv ekipe “Tamiša” iz Pančeva.

Ovaj meč bio je i 100-ti za našeg domaćeg igrača Filipa Barnu, koji je za prvi tim debitovao u sezoni 2017/18, gde je nakon toga igrao i u Mladosti iz Zemuna. U sadašnjoj ekipi jedino više mečeva imaju kapiten Prlja i Sokolović.

Spartak je nastupio u sastavu: Barna, Danilović, Hardy, Prlja i Sokolović.

Novi Pazar je na domaćem terenu pokušao doći do pobede u sastavu: Bakić, Mikavica, Pavlović, Radomirović i Tally.