Veljko Vojnić se ne prepoznaje u ostavci sada bivšeg odbornika Mirka Bajića

Nakon podnete ostavke Mirka Bajića, predesednika Saveza bačkih Bunjevaca,  na mesto odbornika Skupštine grada Subotice uz obrazloženje da je direktan povod za ostavku delovanje Veljka Vojnića visokog funkcionera Srpske Napredne Stranke, a  pod očiglednom zaštitom pojedinaca, Veljko Vojnić je izjavio da se ne prepoznaje.

Da bi bilo jasnije i da se prepozna:

Veljko Vojnić je bivši Ligaš, zalagao se za otcepljenje Vojvodine. Protiv njega bila je pokrenuta smena sa mesta Direktora „Studentskog doma“ u Subotici sa eksplicitnim navodima inspekcijskog nadzora o nezakonitom raspolaganju milionskim sredstvima u javnim nabavkama, dobijenim iz Budžeta APV i grada Subotice. Sve je zataškano prelaskom u stranku na vlasti 2013-te godine, akcijom pokojnog Gojka Radića, tada člana predsedništva te stranke. Kao član te stranke bio je potpredsednik opštine, potom je i danas predsednik odborničke grupe kao odbornik, a istovremeno i „Tehnički direktor“ ustanove čiji je osnivač upravo grad Subotica. Tako je u ustanovi čiji je osnivač Skupština grada jedan od direktora, a istovremeno je odbornik Skupštine grada na visokim funkcijama. Raspolagao je i raspolaže milionskim sredstvima iz Budžeta APV i grada Subotice, između ostalog gradeći „kuhinju“ 6 godina, bez ozbiljnog nadzora, a u Skupštini je predstavljao ustanovu čiji je osnivač Skupština grada, a sam je odbornik te Skupštine. Mirko Bajić je na skupštinskim sednicama više puta, korektno, ukazivao na ovu nelogičnost i tražio da se to dalje spreči, ali bez ikakve reakcije. Jedina reakcija bila je napad Veljka Vojnića na Mirka Bajića i njegovu porodicu.

Takođe smatram da je krajnje vreme da stranka kojoj pripada Veljko Vojnić, a koja se sa pravom ozbiljno zalaže protiv porodičnog nasilja, ozbiljno ispita navode o kojima mnogi u gradu govore, da je Veljko Vojnić bio porodični nasilnik nad bivšim ženama u tri propala braka, da su podnošene prijave, a da je sve zataškano uticajem pojedinaca. Ako jeste zna on kojih. Iskreno se nadam da ove insinuacije nisu tačne, ali da bi bile jasno negirane neophodno je da se provere i da se sve javno saopšti.

O njegovim akcijama u preuzimanju svih ingerencija sa Suzanom Kujundžić Ostojić u Bunjevačkom Nacionalnom savetu i u institucijama Nacionalnog saveta, kao i raspolaganja milionskim sredstvima dobijenim iz Budžeta Republike, AP Vojvodine i lokalnih samouprava, govorićemo prvo na Nacionalnom savetu Bunjevaca kad jednom bude redovno zakazana sednica, stoji u saopštenju Saveza Bačkih Bunjevaca koje prenosimo u celosti.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *