SVM na lokalne izbore izlazi samostalno

Ana Marija Viček, potpredsednica SVM-a kandidatkinja je na listi FIDES-a na izborima za Evropski parlament koji će se održati 09. juna. Mislim da je to višestruko značajno ne samo za vojvođanske Mađare i Vojvodinu nego za celu Srbiju. Kako napadaju Mađarsku tako napadaju i Srbiju i značajno je da imamo predstavnika iz Srbije koji može da neposredno odgovara i zastupa interese Mađara i Republike Srbije, rekao je dr Balint Pastor, predsednik SVM-a dodajući da će u narednom periodu svi oni koji imaju pravo glasa u Mađarskoj primiti pismo od predsednika Vlade Viktora Orbana u kojem će ih on zamoliti da iskoriste svoje pravo glasa.

Oni koji se nisu regstrovali a imaju dvojno državljanstvo mogu to da urade do 15. maja kako bi mogli da koriste svoje biračko pravo.

Glasaće se putem pisma koja će stići posle 20. maja a od tada pa sve do 09. juna trajaće glasanje.

Imaćemo intenzivnu kampanju zašto je važno da građani učestvuju na izborima. Želimo da u Evropskom parlamentu bude što više poslanika koji su antiratno nastrojeni, da se rat u Ukrajini što pre završi kao i da se okonča migrantska kriza. Bitno nam je da poslanici zastupaju u parlamentu interese države iz koje dolaze a ne neke kvazi vrednosti za koje niko živ ne zna šta znače u današnje vreme.

Pastor se potom osvrnuo na lokalne izbore koji će biti raspisani za 02. jun nakon izmena Zakona o lokalnim izborima, a kako kaže Savez vojvođanskih Mađara će na iste izaći samostalno.

Cilj je da nekoliko sledećih nedelja u vojvođanskim opštinama i gradovima prikažemo šta smo radili prethodne četiri godine i koji su nam ciljevi. Želimo da u gradovima u kojima imamo predsednike opština (Bačka Topola, Senta, Kanjiža) te pozicije sačuvamo i na dalje, dok u ostalim gradovima zadržimo što bolji rezultat.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *