Saopštenje GrO Nove DSS povodom predloga za nagradu Počasni građanin Subotice

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije u Subotici, uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Gradski odbor Nove Demokratske stranke u Subotici oštro osuđuje predlog predlagača Komisije za dodelu zvanja i priznanja, koja je na osnovu člana 3. stava 1. Odluke o uspostavljanju zvanja Počasni građanin, predložila Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, smatrajući ga zaslužnom za trajno životno delo i doprinos podizanju ugleda Grada Subotice u zemlji i inostranstvu. Priznanje koje se uručuje 01. septembra 2023. godine na Dan grada.

GO Novi DSS se NE slaže sa ovim predlogom pomenute Komisije koji će se usvojiti od strane SNS i SVM na Gradskoj Skupštini 06. jula 2023. imajući u vidu neke od ključnih činjenica kao što su:

– Vučić je izdao Kosovo i Metohiju;

– omogućio je naseljavanje migranata;

– prodao je naše plodne oranice, vodu, rudnike ne pitajući građane Srbije.. ;

– zadužio je Srbiju, milijardu i devet stotina miliona € je porastao javni dug za proteklih šest meseci i sada dug iznosu 35,3 milijardi €;

– drugu po redu najveću inflaciju u Evropi imali smo u martu ’23. dok nas je vlast na čelu sa Vučićem zaduživala 9.000€ u sekundi ili 525,000 € dnevno;

– iselio je za period svojih mandata 700, 000 ljudi po belom svetu;

– uvlači Srbiju u NATO itd., itd….

GO Nova DSS javno pita odbornike Skupštine grada Subotice SNS i SVM da li zaista mogu preći preko navedenih činjenica i dati svoj glas ličnosti koja je Srbiju zavila u crno unapred nekoliko generacija! Ovom prilikom pozivamo sugrađane na miran protest SUBOTICA BEZ NASILJA 01. jula u 18 časova, čije okupljanje je predviđeno ispred Jadrana, gde će biti organizovano i potpisivanje Peticije da Aleksandar Vučić NE bude Počasni građanin Subotice.